23948sdkhjf

Grønlandsk mineselskab opjusterer

Udforskningen af potentielle metalforekomster i den grønlandske undergrund går over al forventning for NumaMinerals.
Tredje kvartals resultat før skat blev et overskud på 0,5 mio. kr. efter aktivering af efterforskningsomkostninger, hvilket er bedre end forventet.

NunaMinerals har i årets første tre kvartaler af 2008 investeret 21,2 mio. kr. i efterforskning. Likviditetssituationen er dog fortsat stærk med en likvid beholdning på 75,0 mio. kr.

I Qussuk-guld-kobber-projektet er der ved boringer påvist kontinuitet i dybet af de fundne mineraliseringer. Der er identificeret to mineraliseringstyper i hver sin zone. Disse meget positive resultater gør, at der allerede nu er udtaget en mikro-bulk-prøve til brug for metallurgiske studier.

I Vagar-placer-guld-projektet viser georadarmålinger flere generationer af flodsedimenter. Sedimentbassinnerne er 10-100m dybe, hvilket giver et større volumen end forventet. Testgravning bekræfter tilstedeværelsen af fine flodaflejringer under tre meter moræne.

I Ymer Ø wolfram-antimon-guld-projektet bekræfter reanalyse af historiske borekerne højlødige wolfram-mineraliseringer. Tolkning af hyperspektrale data viser, at der i området er potentiale for flere tilsvarende mineraliseringer.

I Storø-guld-projektet er der igangsat yderligere metallurgiske studier.

I Amikoq-platin-prospektet (i partnerskab med Implats) er der lokaliseret et plantinførende lag - ”Octopus Reef”.

For regnskabsåret 2008 opjusteres forventningerne til et driftsresultat før finansielle poster og efter aktivering af efterforskningsomkostninger på -3 mio. kr. mod tidligere -4 mio. kr.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094