23948sdkhjf

Niebuhr Gears presser mere gennem fabrikkerne

En god kapacitetsudnyttelse giver fremgang på både top- og bundlinje hos Niebuhr Gears. Den midtjyske gearproducent, der har fabrikker i Ikast og Kina, voksede i 2015 med ti procent i omsætning, og prognosen for 2016 er en vækst på yderligere 25 procent.

Man skulle tro, at den øgede aktivitet betyder en voksende medarbejderskare, men effektiviseringer er nøgleordet hos gear-producenten.

- Der er kommet en smule flere ansatte til, men vi har også været i stand til at øge vores effektivitet ved automation og øget belægning på maskinparken, siger administrerende direktør og medejer Rasmus Niebuhr.

Virksomheden beskæftiger i øjeblikket cirka 120 ansatte i Danmark, hvilket er en lille håndfuld mere end sidste år, mens der er 160 ansatte på koncernniveau, hvor fabrikken i Kina tæller med.

Indtjeningen følger med
I 2015-regnskabet tidoblede Niebuhr Gears resultatet før skat til 9,2 millioner kroner. Regnskabet fra 2014 løb dog kun over seks måneder. Direktøren regner også med, at indtjeningen følger med omsætningsstigningen i år.

Maskinerne, der producerer emner til vindmølleindustrien, er allerede udnyttet maksimalt, og derfor er der ikke en yderligere effektiviseringer at hente og dermed også et indtjeningshop. Til gengæld øger de øvrige kundesegmenter overskuddet.

- Vi regner med, at indtjeningen følger med den øgede aktivitet. Og jeg vil sige, at det primært er båret af den aktivitet, som ikke har noget med vind at gøre. Det er på grund af en bedre kapacitetsudnyttelse, uddyber Rasmus Niebuhr.

Stigende eksport
Gear-producenten oplever en stor efterspørgsel i både Heavy Duty-segmentet, der primært er vindmølle, men i også Industrial-segmentet. Produktionsaktiviteten bliver delt ligeligt mellem de to segmenter.

- Vindmøllerne fylder stadig meget, men vores øvrige aktiviteter stiger også. På vindmøllerne følger vi næsten budget, mens vi er foran på Industrial, siger Rasmus Niebuhr.

Her spiller eksporten til især Sverige, men også Tyskland en stor rolle. Den midtjyske underleverandør lander nye ordrer og nye kunder, der ikke er vind-relaterede, i disse to lande.

- Det er til dels eksisterende kunder, der oplever markant vækst, men der kommer også nye kunder til inden for entreprenørmaskiner. Vi leverer også meget ind til lastbilindustrien, som også mærker fremgang, siger direktøren og tilføjer:

- Mange af vores store kunder har været nede siden krisen, men der er nogle af dem, som begynder at opleve vækst. Vi er glade for, at vi har holdt sammen i svære tider, så vi har noget at bygge op omkring nu.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.192