23948sdkhjf

Nordmark-direktør bliver medejer

Nordmark Maskinfabrik i Sæby indviede torsdag sin nye produktionshal. Samtidig træder administrerende direktør Morten Mørk ind som ejer af virksomheden.
Det går godt hos Nordmark Maskinfabrik i Sæby, der inden for de seneste år er blevet en af vindmølleindustriens foretrukne leverandører af store komponenter. Senest har virksomheden investeret i alt 50 mio. kr. i en ny 2.000 kvadratmeter stor maskinhal samt i nye maskiner, der kan håndtere komponenter på op til 80 tons med tolerancer ned til én hundrededel millimeter.

Indvielse af ny produktionshal og maskiner fandt sted torsdag den 30. juni 2016, hvor kunder og samarbejdspartnere var inviteret. Indvielsen er en milepæl for maskinfabrikken med hovedsæde i Sæby:

- Det er helt afgørende for os, at vi kan har den nødvendige kapacitet og en topmoderne maskinpark. En øget efterspørgsel fra vores kunder i blandt andet vindmøllebranchen gør, at vi i længere tid har haft brug for både mere plads og nye maskiner. Det har vi fået nu, og herved er vi på forkant med vindbranchens krav og udvikling af større møller, forklarer administrerende direktør Morten Mørk fra Nordmark Maskinfabrik.

Overtager 50 procent
Morten Mørk, der blev hentet til Nordmark Maskinfabrik i starten af 2015 fra Bladt Industries, træder ved samme lejlighed ind i ejerkredsen. Nordmark Maskinfabrik og tilknyttede selskaber har hidtil været ejet af Ejnar Jacobsen og sønnen Michael Jacobsen. Faderen Ejnar Jacobsen gik for knap to år siden bort i en alder af kun 65 år, og cirka halvdelen af virksomheden har siden været ejet af Ejnar Jacobsens hustru, Inga Jacobsen. Det er denne ejerandel, som Morten Mørk nu overtager:

- Jeg har siden 2010 været en del af bestyrelsen i Nordmark og siden februar 2015 været administrerende direktør, og selvom det er på en tragisk baggrund, er jeg meget glad for at have fået muligheden for at blive medejer af den virksomhed, som jeg til daglig har ansvaret for, og som jeg ser et meget stort potentiale i, forklarer Morten Mørk, og fortsætter:

- Det er dog vigtigt at understrege, at ejerforholdet ikke betyder noget i det daglige arbejde. Michael Jacobsen og jeg har samme ansvarsområder, og vi fortsætter vores fælles bestræbelser på at skabe vækst og jobs i vores afdelinger i Hedensted, Skagen og Sæby.

Vokser inden for vind
Og vækstprocessen er i fuld gang. Nordmark har allerede øget den 120 mand store medarbejderstab i første halvår, og i de kommende måneder er der brug for yderligere cirka fem medarbejdere. Det er fortrinsvis industriteknikere, maskinarbejdere og kvalitetsmedarbejdere, som Nordmark efterspørger i øjeblikket, og fortsætter væksten, skal der ansættes endnu flere nye medarbejdere, forudser Morten Mørk:

- Vi er storleverandører til både olie-/gasbranchen og industrien som helhed, men der hvor vi for alvor vækster er inden for leverancer til vindbranchen. Vi har nu flere konkurrencefordele i forhold til de fleste af vores konkurrenter. Det gælder både de fysiske forhold og maskiner, men det gælder også vores rådgivning og ekspertise inden for 3D-formgivning og formning af prototyper med videre, fortsætter han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081