23948sdkhjf

Rekordoverskud hos Micro Matic

Den fynske industrikoncern satte punktum for et hektisk år.
Micro Matic kan se tilbage på et år, der har været præget af både nye, store investeringer og frasalg af virksomheder. Samlet set blev regnskabsåret koncernens til dato bedste.

I løbet af regnskabsåret har den fynske producent af fadølsanstikkere købt verdens største producent af ølslanger, nordirske Valpar, den danske producent af eltavler, Elogic, samt danske Bechdesign, der designer øltårne. Samtidig har koncernen investeret i ny lagerfacilitet i USA, en produktionsejendom i Litauen samt ny teknologi til produktionen i både Danmark og Kina.

Resultatet af koncernens primære drift udviste en stigning på 20 mio. kr. til 301 mio. kr., hvilket er det bedste resultat i koncernens historie. Årets resultat efter skat blev på 213 mio. kr. mod 180 mio. kr. i 2014/2015.

- Det er et glædeligt resultat for Micro Matic A/S. Vi har fortsat vores positive udvikling på en række markeder, blandt andet i USA og Japan, og vi har konsolideret os gennem strategiske opkøb. Vi har også afhændet nogle virksomheder, og det skærpede fokus frigiver ressourcer til udvikling af koncernens tilbageværende aktiviteter, siger Søren Vilby, administrerende direktør i Micro Matic.

Koncernens nettoomsætning faldt i regnskabsåret marginalt fra 2,588 mia. kr. i 2014/2015 til 2,520 mia. kr. i 2015/2016. Nettoomsætningen for de fortsættende aktiviteter steg fra 1,901 mia. kr. til 2,266 mio. kr., ligesom driftsresultatet for de fortsættende aktiviteter steg fra 221 mio. kr. til 278 mio. kr.

Micro Matic har i 2015/2016 solgt Triax og Senmatic. Efter regnskabsåret er der ligeledes indgået aftale om salg af Nassau Door.

- Det er positivt, at vi trods salget af Triax A/S og Senmatic A/S leverer et årsresultat, der er bedre end sidste år, og at vi løfter omsætningen og resultatet for de fortsættende aktiviteter. Vi er begunstiget af, at vores kunder har fastholdt et højt investeringsniveau, særligt mikrobryggerier i Nordamerika. Den positive udvikling skyldes også vores konstante fokus på kvalitet, innovation og konkurrencedygtighed, ligesom vi også har introduceret en række nye produkter og løsninger med potentiale, siger Søren Vilby.

Micro Matic forventer i regnskabsåret 2016/2017 et aktivitetsniveau på niveau med 2015/2016, korrigeret for de nævnte frasalg.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093