23948sdkhjf

Scape Technologies: Positiv fremtid trods negativt årsresultat

Et udviklingstungt kundeprojekt og investeringer i Kina præger Scape Technologies' 2015-regnskab. Virksomheden oplever dog allerede nu stor fremgang og ser lyst på fremtiden.
Da en af Scape Technologies' partnere sidste år gik nedenom og hjem, valgte den fynske virksomhed at overtage ledelsen af et omfattende svejseanlæg i Tyskland med blandt andet fem robotter og to bin pickere.

Den uvante rolle som projektleder satte et negativt præg på Scape Technologies' nyligt offentliggjorte regnskab, men alligevel er administrerende direktør Søren Bøving glad for beslutningen om at gennemføre projektet.

- Projektet kostede os mange mandetimer, men vi er endt med en glad kunde, som forhåbentlig betyder yderligere ordrer, siger Søren Bøving til AutomationsFokus, og fortsætter:

- Lidt sarkastisk kan vi kalde udgifterne for marketingsomkostninger.

Kinesiske investeringer betaler sig
Scape Technologies' resultatopgørelse for 2015 udviser et negativt resultat på 4,7 mio. kr. før skat mod 2,7 mio. kr. i 2014.

Udover det tyske projekt skyldes den negative udvikling firmaets kinesiske satsning, hvor Scape Technologies sidste år etablerede et joint-venture selskab med Shenzhen Maxonic Automation.

I Kina oplever Scape Technologies, at bilindustrien er meget investeringslysten, når det gælder investeringer i nye, effektiviserende teknologier, og på nuværende tidspunkt har Scape Technologies solgt ti anlæg til det kinesiske marked.

Kontrakt med Ford
Men også den europæiske bilindustri har bemærket Scape Technologies, og Søren Bøving beretter med stolthed, at virksomheden i år har indgået en større aftale med Ford i Tyskland.

I det hele taget har han store forventninger til fremtiden.

- I 2015 steg salget til nye kunder med 75 procent i forhold til 2014, og i første halvår af 2016 har vi nået to tredjedele af budgettet, siger Søren Bøving.

P.t. har Scape Technologies 12 ansatte i Danmark og en håndfuld i Kina, men de tal vil stige:

- Efter en kapitaltilførsel senere på året forventer vi i 2017 at ansætte flere medarbejdere indenfor udvikling, projektledelse samt salg og marketing, siger Søren Bøving, som allerede har ansat en enkelt kinesisk medarbejder på kontoret i Odense.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078