23948sdkhjf

Danmarks Eksportråd er godt for samfundsøkonomien

[i]Håndværksrådet har med stor interesse læst Rigsrevisionens beretning om Danmarks Eksportråd, og er enige i det meste, men finder dog, at Rigsrevisionens meget håndfaste afvisning af de to målinger, der er lavet af den samfundsøkonomiske effekt af eksportrådets arbejde, ikke er berettiget. [/i]
- Dansk eksportråd er en særdeles god forretning for skatteyderne. Eksportfremmemidlerne giver en så betydelig mereksport, at de hermed forbundne ekstra skatteindtægter mere end opvejer udgiften, siger Håndværksådets direktør, Lars Jørgen Nielsen, og fortsætter:

- Især for de mindre og mellemstore virksomheder er det meget vigtigt, at der findes et velfungerende statsligst eksportfremmesystem, som kan understøtte internationaliseringen af de små virksomheder. Danmarks Eksportråd har gennemgået en markant positiv udvikling og eksportrådet er blevet væsentlig mere SMV-orienteret. En udvikling Håndværksrådet hilser velkommen og gerne ser fortsat og udbygget i de kommende år.

Danmarks Eksportråd sælger - som Rigsrevisionen gør opmærksom på - eksportrådgivning til en timepris, der ligger under de samlede omkostninger.

- Men det er netop også et helt fundamentalt element i hele eksportfremmearbejdet. Hvis prisen blev forhøjet dramatisk, ville det afskære langt de fleste virksomheder fra at benytte eksportrådets tilbud og dermed fjerne grundlaget for en statslig eksportfremme. Det ville blive dyrt såvel for vore medlemmer som for den danske økonomi. Den nuværende timepris på 675 kroner ligger tæt på ”smertegrænsen” for de mindre virksomheder. Den bør derfor ikke sættes op, siger Lars Jørgen Nielsen.

Kilde: Jern og Maskinindustrien

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062