23948sdkhjf

Kortsigtet at presse underleverandører på prisen

Finanskrisen kan være en kærkommen mulighed for mange virksomheder til at presse prisen eller justere leveringstiderne hos underleverandørerne, men Dansk Erhverv advarer om, at det kan give bagslag.
Opgangstider giver ofte underleverandørerne en fordel, når der skal forhandles kontrakter med aftagerne, mens situationen er lige modsat, når samfundsøkonomien strammer til. Det får nu Jens Bredstrup, cheføkonom i Dansk Erhverv, til at advare om, at det i sidste ende kan blive en ulempe for aftagervirksomheden, hvis man presser underleverandøren for hårdt på fx pris eller levering. Det skriver Børsen.

- Hvor man før var adskilt som kunde og leverandør, er man i højere grad partnere nu. Der er tale om gensidig afhængighed mellem de to parter, og går det skidt for underleverandørerne, går det også ud over virksomheden, siger Jens Brendstrup til Børsen. Han foreslår, at det i stedet kunne blive relevant for aftagerne at uderstøtte leverandørens likviditet for fx at afhjælpe en truende konkurs.

Hos to af Danmarks store industrigiganter; Danfoss og Grundfos har finanskrisen gjort, at man har skærpet opsynet med underleverandørerne. Dog understreger begge virksomheder, at det endnu ikke har været nødvendigt at iværksætte tiltag overfor underleverandører.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157