23948sdkhjf

Fynsk maskinfabrikant død

Grundlæggeren og mangeårige ejer af Jeros, Knud Rosdahl, er stille sovet ind lørdag den 4. juni 2016.
I starten af 1960’erne, som nyuddannet ingeniør, var Knud Rosdahl i sin fritid med til at udvikle en maskine, som kunne rengøre bagernes bageplader. Omkring 1970 udviklede han og broderen en serie opvaskemaskiner, i starten primært til bagerne, og så var Jeros A/S for alvor i gang.

Knud var iværksætter, længe før det blev moderne og byggede primært opvaskemaskiner og skibe. Opvaskemaskinerne vandt dog til sidst og i starten af 1990’erne, hvor han var blevet eneejer af Jeros, samlede han alle afdelingerne i en nybygget fabrik i Ringe, og her kunne firmaet i 2013 fejre sit 50 års jubilæum.

I årene forinden havde han langsomt overdraget ledelsen - og en del af ejerskabet - af Jeros til sin datter Evita Rosdahl, men han beholdt en plads i bestyrelsen til det sidste.

I gennem årene er Jeros vokset til en mellemstor fabrik med omkring 50 ansatte. I Knud Rosdahls ånd bygges det meste af maskinerne stadig i Danmark, men sælges overalt i verden. En del af firmaets forhandlere i Danmark og Europa har været med, siden de fik besøg af en ung Knud Rosdahl, som overbeviste dem om, at hans firma lavede verdens bedste opvaskemaskiner og pladerensere.

Der afholdes mindehøjtidelighed i Ringe Kirke torsdag den 9. juni 2016 kl. 13.00 - med efterfølgende afskedsreception på fabrikken – Jeros A/S, Nyborgvej 8, Ringe.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063