23948sdkhjf

Seminar om materialers vejrbestandighed

Hvorfor gulner stoffer, hvorfor mørner plastik, hvorfor bliver vi brune? En af de mest betydende, og ofte ødelæggende, faktorer er solens lys, men der er også andre faktorer, der har indvirkning på materialers holdbarhed – både ude og inde. Det kan man høre mere om på to seminarer hos Strenometer.
De to seminarer er delt op i det praktisk orienterede seminar ”Fundamentals of Weathering I”, og dagen efter det teoretisk orienterede seminar ”Fundamentals of Weathering II”. Sidstnævnte går mere i dybden, blandt andet med hensyn til hvilke mekanismer, der medvirker til nedbrydning, og hvordan mekanismerne måles.

På ”Fundamentals of Weathering I”, der finder sted i Kolding d. 4. november 2008, behandles blandt andet de faktorer og variabler, der influerer på vejrbestandighed, og det diskuteres, hvordan man kan accelerere vejrtest. Endvidere gennemgås korrelation mellem virkeligheden og vejrbestandighedstest, og der gives eksempler, som skal belyse sammenhængen. Foredraget holdes af Mads Strenov og Jonas Laursen, Strenometer ApS.

“Fundamentals of Weathering II” afholdes d. 5. november, ligeledes i Kolding, og foregår på engelsk ved Dr. Olivier Haillant, Atlas MTT. Det er en fordel, men ikke noget krav, at man tidligere har deltaget i ”Fundamentals of Weathering I” og har et vist kendskab til grundlæggende kemi. ”Fundamentals of Weathering II” beskæftiger sig dybere med, hvad der egentlig sker, når solen nedbryder, samt hvordan man måler lyset, og der kommes med bud på, hvordan man kan forudsige levetider.

De to seminarer koster hver 1.700 kr.

Tilmelding hos http://www.strenometer.dk

Kilde: Strenometer

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078