23948sdkhjf

50 år med frisk luft til bolig og industri

Sidst på måneden runder Thermex Scandinavia et skarpt hjørne. Virksomheden har gennem et halvt århundrede "flyttet luft" i såvel industrien som i de private hjem, og det fejres sidst på måneden ved to receptioner i Hjørring og Rødovre.
Da telegrafisten Thorkild Christensen efter flere år på søen gik i land sidst i 1950'erne, havde han næppe nogen anelse om, at han dermed lagde den første sten til, hvad der senere skulle blive til virksomheden Thermex.

Siden dengang er virksomheden gået fra at forsyne københavnske værtshuse med rudeventilation til i dag at være blandt frontløberne inden for design og udvikling af banebrydende hvidevare- og ventilationsløsninger.

I den mellemliggende periode har Thermex blandt andet introduceret induktionskogepladen til skandinaverne og lanceret sit eget akademi til uddannelse af forhandlere og medarbejdere.

Designet som omdrejningspunkt
I nyere tid har design spillet en afgørende rolle i Thermex’ arbejde. I 2001 indledte man et samarbejde med den verdensberømte tegnestue Jakob Jensen Design, som kan skrive flere end 100 internationale priser på sit cv.

Frugten af det projekt blev høstet tre år senere i form af emfanget inn-line med tilhørende indbygningsovn og induktionskogeplade. Samarbejdet er siden ført videre, og Thermex og Jakob Jensen har snart flere produkter på vej ud i butikkerne.

- Godt nok holder vi nu 50 års jubilæum, men vi ser i allerhøjeste grad fremad. Vi vil også i de kommende år koncentrere os målrettet om at udvikle et solidt teknologisk fundament med fokus på design. Vi vil på den måde bruge vores faglige viden om luftforandring og indeklima til at skabe innovative og moderne løsninger til både den private forbruger og det professionelle marked, siger direktør Christian Klitgaard.

Nyt indeklima-koncept
Thermex er mere og andet end køkkener. Virksomheden er også med fremme inden for indeklima og ventilation og har for nylig præsenteret konceptet Positiv ventilation .

Det nye ventilationskoncept bygger på en idé om at udnytte huses loftsvarme til at ventilere resten af hjemmet, og Thermex tror på, at man her har at gøre med et koncept, der vil få store positive konsekvenser for danskernes CO2-forbrug.

Om Thermex
Thermex Scandinavia har 85 ansatte fordelt på afdelinger i Hjørring (hovedsæde), Rødovre, Norge, Sverige og Spanien. Virksomheden råder over Danmarks største sortiment af emfang og emhætter og har udstillinger hos flere end 900 køkken- og hvidevareforhandlere.

Thermex holder reception i Hjørring den 24. oktober og i Rødovre den 28. oktober.

Læs mere om Thermex og jubilæet på www.thermex.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078