23948sdkhjf

Metal ønsker offentlige investeringer

[i]Dansk Metal ser gerne, at regeringen nu sætter ind med et målrettet indgreb der sætter gang i investerngerne. Dansk Byggeri er mere forbeholdne overfor ideen.[/i]
Dansk Metal ønsker ifølge Børsen, at regeringen nu sætter gang i beskæftigelsen med et målrettet indgreb.

- Vi mener, at man skal vælge noget, der er beskæftigelsestungt og ikke importtungt. Det handler om investeringer i infrastruktur, renovering af boliger og byfornyelse. Vi har også en diskussion om nedslidning af veje og gader, så der kunne man satse nu, hvor der er ledige ressourcer, siger cheføkonom Dines Schmidt Nielsen til Børsen.

I Dansk Byggeri er man tøvende over for indgreb.

-Bygge- og anlæg er altid interessant for politikerne, når der skal gøres noget ved ledigheden. Erfaringsmæssigt betyder en million krone i ekstra aktivitet, at der skabes ét job og endnu ét job hos leverandørerne, siger cheføkonomen i Dansk Byggeri, afdelingschef Vibeke Gaardsholt til Børsen og henviser i øvrigt til, at finansministeren har tilkendegivet, at der vil ske en forbedring af konjunkturerne. Samt at opskriften på et effektivt indgreb er, at det kan sættes hurtigt i gang og afsluttes tilsvarende hurtigt.

-Der, hvor der ligger skuffeplaner klar, er i det almene byggeri og i kommunerne. De almene boligselskaber kører med rullende vedligeholdelsesplaner, og derfor har de altid projekter liggende, som kan iværksættes, siger VibekeGaardsholt til Børsen.

Danske Byggeri peger på, at det er vigtigt at have tungen lige i munden, når der skal fører konjunkturpolitik, for ellers risikerer politikkerne at forstærke konjunkturbevægelserne i både op- og nedadgående retning.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078