23948sdkhjf

Ny topchef hos Sauer-Danfoss

Den 1. januar 2009 overtager den nuværende Senior Vice President i Danfoss District Heating, Troels Petersen, posten som divisionsdirektør for Danfoss Motion Controls. Han afløser Sven Ruder, der efter syv år i spidsen for divisionen skal være CEO og topchef for Sauer-Danfoss Inc.
Sven Ruder er 51 år gammel og har både dansk og brasiliansk statsborgerskab. Han kom til Danfoss i 1990, hvor han fik ansvaret for Danfoss’ aktiviteter i den sydamerikanske region. Efter en række succesrige år i det sydamerikanske overtog han i 2001 ansvaret for Danfoss Motion Controls, der under hans ledelse har oplevet en markant vækst og resultatmæssig fremgang.

- Sven er en dynamisk personlighed med et smittende engagement og et globalt udsyn. Han har skabt et stærkt team omkring sig i Danfoss Motion Controls, og der er ingen tvivl om, at han også i Sauer-Danfoss vil være et stort aktiv. Herfra ønsker vi Sven held og lykke i sit nye job og takker ham varmt for en meget stærk indsats for Danfoss, siger Niels B. Christiansen, koncerndirektør for Danfoss A/S.

Sven Ruder indtrådte allerede i juli i år i Sauer-Danfoss’ bestyrelse og erstatter ved årsskiftet Dave Anderson som President og CEO. Dave Anderson afslutter en 25-årig karriere i Sauer-Danfoss, heraf har de seneste seks år været som virksomhedens øverste leder.

Danfoss A/S ejer aktuelt 55,4 % af Sauer-Danfoss Inc., som er noteret på Børsen i New York. Selskabet indgår som et datterselskab i regnskabet for Danfoss. Danfoss har en option på at erhverve yderligere 20,1 % af aktiekapitalen i Sauer-Danfoss inden for de kommende tre år.

Markant leder overtager Motion Controls
Til at afløse Sven Ruder som leder af Danfoss Motion Controls Division og af Danfoss Drives forretningsenheden er udpeget en af de senere års mest succesrige forretningsledere i Danfoss. Troels H. Petersen er 44 år og startede sin karriere i Danfoss i 1989. Han overtog i 2002 ledelsen for Danfoss District Heating, som er en forretningsenhed under Danfoss Heating Division. Under Troels H. Petersens ledelse har Danfoss District Heating gennemgået en positiv udvikling og har på godt fem år formået at firedoble sin omsætning via en klar vision om at supplere den oprindelige komponentforretning med nye, totale løsninger til overførsel af varme.

- I Troels H. Petersen får Danfoss Motion Controls en meget markant og kompetent leder, som både tør og vil gå forrest, og som samtidig er en dygtig holdspiller. Med sin direkte facon og sit fine blik for nye muligheder og forbedringer repræsenterer han det bedste, vi har i Danfoss, og med ham i spidsen forventer vi, at divisionen vil videreudvikle sin vækststrategi og fortsætte fremgangen i de kommende år, siger Niels B. Christiansen.

Troels H. Petersens afløser i Danfoss District Heating udpeges i løbet af de kommende måneder.

Kilde: Danfoss - http://www.danfoss.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141