23948sdkhjf

Kineserne vil tvinge stålprisen ned

Overdrevent store lagre af jernmalm i de kinesiske havne og den verserende finanskrise kan give lavere afregningspriser på stål.
Kineserne har allerede erklæret, at de ikke vil aftage mere jernmalm til de nuværende høje priser. Til gengæld vil de forsøge at få annulleret allerede eksisterende kontrakter, og i kommende kontraktforhandlinger med blandt andet verdens største jernproducent, Vale de Rio Doce, er der lagt op til, at kineserne vil forlange prisreduktioner. Det skriver Børsen.

Grunden er blandt andet, at Kina har oparbejdet store lagre af jernmalm. I alt anslår analysefirmaet Lorentsen & Stemoco, at der i alt er oplagret 70 mio. tons jernmalm i de kinesiske havne. Det har betydet, at flere kinesiske stålvirksomheder har droppet planerne om nyindkøb af jernmalm, og samtidig har stålproducenter som Baosteel og Jiangsi Shagang overvejet at reducere produktionen.

Det har blandt andet fået Glyn Lawcock, analytiker hos UBS, til at forudse, at kontraktpriserne på god jernkvalitet vil falde med 15 % næste år. Det er nye toner, efter at flertallet af analytikerne så sent som i sidste måned spåede prisstigninger på 15-30 %.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078