23948sdkhjf

Medaljer til metaltalenter

Tre tidligere elever fra Randers Tekniske Skole er blandt de 38 nyuddannede svende inden for metalindustrien, som har modtaget Metalindustriens Lærlingepris - ML-Prisen - i København.
”Fremragende egenskaber både personligt og fagligt”, ”en rigtig god kammerat”, ”arbejder med stort overblik i alle situationer”, ”usædvanligt dygtig og initiativrig”, ”stor personlighed og udstråling”, ”kreativ”, ”innovativ”.

Sådan lyder udpluk fra de indstillinger, der har overbevist Metalindustriens Uddannelsesudvalg om, at Flemming Jensen, Janni Juul Heilesen og Jens Agerbo Houmaa Jørgensen hver især skal tildeles en af årets 38 priser - heraf to guld, seks sølv og 30 bronze.

Overrækkelsen fandt sted i Den Sorte Diamant, hvor der ventede et lille traktement og taler for de 38 talenter, der alle har scoret højeste karakter ved svendeprøven. De er indstillede af skole og praktiksted, og har foruden topkarakterer præsteret et stort engagement både fagligt og socialt.

Det bliver en stor dag
De tre elever fra Randers Tekniske Skole vidste før ceremonien endnu ikke, hvilken karat prisen fik. Men hvad enten det blev til bronze, sølv eller guld, var det tre stolte svende, der skulle hyldes i Den Sorte Diamant som nogle af landets bedste inden for metalindustrien.

- Vi glæder os. Det bliver da en stor dag, sagde to af dem, Flemming Jensen og Janni Juul Heilesen, som begge er uddannet hos Henning Sand Maskinfabrik i Randers. Flemming som klejnsmed og Janni som industritekniker.

De er ikke meget for at rose sig selv og fremhæver, at de har haft en rigtig god læreplads, der har bakket dem op. Men prisen er bestemt en vigtig personlig anerkendelse og et godt skulderklap.

- Man kan godt føle sig stolt over indstillingen. Vi er lidt dygtigere!, fastslår Flemming Jensen, som med sine 47 år er noget ældre end gennemsnittet. Inden han gik i gang med uddannelsen, arbejdede han i 20 år som ufaglært på Dronningborg Maskinfabrik, men da han blev fyret i forbindelse med nedskæringer, måtte han finde på noget andet. Han søgte ind hos Henning Sand Maskinfabrik, startede som voksenlærling og klarede sig så flot, at han i sommer bestod svendeprøven med topkarakter.

Stolt virksomhed
Det samme gjorde Janni Juul Heilesen, 31 år: Hun har tidligere arbejdet med landbrug og på en plastfabrik, men så faldt hun over en beskrivelse af uddannelsen som industritekniker og syntes ”det lød spændende”. Hun er en af de få kvindelige industriteknikere i landet - og den eneste kvinde i produktionen på Henning Sand Maskinfabrik.

- Men det har jeg det fint med, de har alle sammen behandlet mig flot. Jeg tror nok de er lidt stolte af mig.

Også virksomheden er stolt af de to lærlinge, fortæller tillidsmand Vagn Mogensen, som var med i København. Men egentlig er han ikke så overrasket over, at der i år er hele to medaljemodtagere: Generelt får lærlinge på Henning Sand Maskinfabrik nemlig flotte karakterer. En medvirkende årsag er ifølge tillidsmanden, at de får lov til at prøve alting i deres læretid.

- Vi er underleverandører og har ingen egenproduktion overhovedet. Så det er ikke ensidig produktion af én ting. Det er derimod et utroligt afvekslende arbejde. Og jo mere afvekslende det er, jo dygtigere bliver de, fastslår Vagn Mogensen.

Flemming Jensen og Janni Juul Heilesen er enige:

- Der er mange faglige udfordringer, og vi får lov til at prøve meget. Der er altid nogen, der gerne vil hjælpe, men vi får ansvar og bliver ikke spurgt, om vi tror, vi kan finde ud af tingene. I stedet hedder det: Lav det!, siger Flemming Jensen, og tilføjer, at det nok også har været en fordel at være lidt ældre og erfaren:

- Man ved, hvad der skal til og er nok lidt mere seriøs og målrettet end mange af de helt unge.

Kilde: Randers Tekniske Skole - http://www.randersts.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095