23948sdkhjf

Virksomheder ønsker ikke akademikere

[i]87 procent af de danske virksomheder mener ikke, at de kan bruge akademikere til noget i deres virksomhed. Videnskabsministeren er bekymret.[/i]
Syv ud af otte danske virksomheder med mere end to medarbejdere mener ikke, at de kan bruge akademikere til noget. Tallet kommer fra en ny stor undersøgelse "Humanister set med erhvervslivets øjne", der bliver offentliggjort mandag på baggrund af et usædvanligt samarbejde mellem Dansk Industri, Aarhus Universitet og Syddansk Universitet, Dansk Handel og Service og Danske Studerende Fællesråd, skriver blandt andre Politiken og Berlingske Tidende.

Undersøgelsen afslører, at en stor del af virksomhederne slet ikke aner, hvad de kan bruge akademikere til selv om 54 procent af dem i dag får arbejde i det private erhvervsliv - erhvervslivets uvidenhed rammer specielt humanister.

Videnskabsminister Helge Sander (V) er bekymret over udviklingen. Han har med OECD i ryggen længe talt for, at Danmark kun kan klare konkurrencen i videnssamfundet, hvis vi får flere universitetsuddannede.

- Jeg er ikke i tvivl om, at meget af det, som undersøgelsen viser, bygger på fordomme. Viden og kompetence er de helt afgørende konkurrenceparametre i fremtiden også på de mindre virksomheder, siger Helge Sander (V) til Politiken ifølge ritzau.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096