23948sdkhjf

Alfa-Laval fjernstyrer og overvåger rensningsanlæg verden over fra Søborg

Med Digi fjernstyrer og overvåger Alfa-Laval rensningsanlæg verden over fra centralt hold i Søborg.
Når alverdens miljøoperatører i fremtiden sætter sig ved deres computer for at sikre, at det spildevand, de leder tilbage i naturen, er pure rent, vil de formentlig koble sig på rensningsanlæggene via indbyggede Digi mobilmodems leveret af SEC DataCom.

Hvert minut året rundt løber tusinder af kubikmeter slam ud i naturen via åløb, floder og have. Forurenet spildevand fra industri og husholdninger ødelægger både flora og fauna, og efterlader mange steder i verden millioner af mennesker uden rent drikkevand, vand til madlavning og til personlig hygiejne. Alfa-Laval’s mission er at forhindre dette.

Allerede i 1969 udviklede den verdensførende producent af procesanlæg en dekanter centrifuge til spildevandsrensning, som effektivt kunne separere store mængder væske og tørstof. Dekanteren er blevet forbedret betydeligt siden da, og den er i dag grundstammen i kommunale og industrielle rensningsanlæg over hele kloden.

Seneste videreudvikling af dekanter centrifugen er en intelligent ”autopilot”, som fuldautomatiserer og optimerer slamafvandingen. Autopiloten Octopus består af et betjeningspanel og en industri-PC med et softwareprogram, som overvåger, kontrollerer og justerer alle procesparametre i realtid ved hjælp af infrarøde censorer.

- Vi har installeret Digi på dekantere i Kina, USA og Danmark, så vi kan fjernbetjene og overvåge processerne fra udviklingsafdelingen i Søborg. Det tegner meget lovende og er klart det hurtigste og mest bekvemme modem, vi har testet, udtaler Joe Heilmeier, Procesingeniør hos Alfa-Laval.

Kilde: SEC DataCom

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094