23948sdkhjf

Dansk eksporthjælp efter branche

[i]Fra 1. juli arbejder danske eksportrådgivere i Tyskland ikke efter geografiske områder. I stedet skal bistanden inddeles efter brancher og produktområder. [/i]
Danmark vender fra 1. juli sin eksportfremme i Tyskland på hovedet. En ny struktur bryder med det geografiske princip, hvor f.eks. generalkonsulatet i Hamburg var ansvarlig for assistance til danske virksomheder i Nordtyskland, mens generalkonsulatet i München tog sig af Bayern. I stedet inddeles bistanden efter brancher og produktområder, skriver Berlingske Tidende fredag.

Ambassaden i Berlin får herefter ansvar for bl.a. producentmarkedet, underleverancer til medicinalindustrien, sundhedssektoren og serviceydelser.

Generalkonsulatet i Hamburg skal rådgive om konsumvarer, f.eks. fødevarer samt bygge- og anlægssektoren.
I München fokuseres på high-tech, herunder IT, flyindustri samt automobil- og elektronikindustri.

Generalkonsul Niels Høyer, Hamburg, mener ifølge Berlingske Tidende, at »der bliver en mere klar struktur«, og at der kan gives en rådgivning, som »går et par spadestik dybere end hidtil«.

Hensigten er, at yngre eksportrådgivere med stort branchekendskab skal knyttes til en af de tre repræsentationer i fem til syv år. Herefter skal de tilbage til Danmark for at bruge erfaringerne fra Tyskland hjemme. Ambassaden og generalkonsulaterne er i øjeblikket i færd med at ansætte syv nye medarbejdere. Fra 1. juli vil der være 20 handelsfolk i Berlin, Hamburg og München - det samme antal som før lukningen af kontorerne i Frankfurt, Stuttgart og Düsseldorf. Virksomhederne skal betale for rådgivningen. I år skal repræsentationerne i Tyskland tjene godt seks millioner kroner ind til statskassen på denne konto.

Tyskland er det største danske eksportmarked med en afsætning på over 80 milliarder kroner om året eller knap 20 procent af den samlede danske eksport. Det svarer til, at hver tysker årligt køber danske produkter for omkring 1.000 kroner.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078