23948sdkhjf

Udsigt til mindre outsourcing

Udsigt til lavkonjunktur og en truende international finanskrise får danske virksomheder til at holde igen med outsourcing.
Igennem de sidste fem år har danske virksomheder ellers haft førertrøjen på, når det drejer sig om outsourcing – men nu lader det til at skuden er ved at vende.

- Tempoet i outsourcingen vil falde lidt tilbage de næste år. Simpelthen fordi det kræver store investeringer og en tro på, at man vil kunne blive ved med at sælge flere varer, siger Jacob Warburg, der er cheføkonom i Danmarks Eksportråd til DR Penge.

Der er dog langt fra enighed mellem eksperterne om hvorvidt outsourcing til udlandet vil aftage i løbet af de næste par år.

Dansk Industri ser mere lyst på fremtiden, hvor manglen på arbejdskraft fortsat vil have en kraftig indflydelse på outsourcing-området.

- Vi ser fortsat, at der er stor mangel på kvalificeret arbejdskraft herhjemme, så derfor kan virksomhederne simpelthen ikke løse opgaverne herhjemme, siger Torsten Andersen, der er konsulent i Dansk Industris globaliseringsafdeling, til DR Penge.

Kilde: DR Penge

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11