23948sdkhjf

Trods omsætningsfald: Skagen Sandblæseri tjener mere

Aktiviteten slog en koldbøtte sidste år, mens indtjeningen blev forbedret.
Overskuddet tager en større luns af omsætningen hos overfladebehandleren Skagen Sandblæseri og Skibs-service. Det viser det nyeste regnskab, hvor resultatet før skat voksede 2,5 mio. kr. på trods af en lavere omsætning.

- Vi har været gode til at skære ind til benet, og vi har investeret i udstyr, som gør tingene nemmere, siger Dennis Conradsen, direktør og medejer af Skagen Sandblæseri og Skibsservice.

Omsætningen tog et fald i 2015. Det skete primært, fordi 2014 var præget af stor aktivitet ved en række ekstraordinære projekter inden for vind, hvor overfladebehandleren primært maler vinger og hovedkomponenter.

Faldet kan ses på bruttofortjenesten, der dykkede 45 mio. kr. Aktiviteten har dog rettet sig igen.

- Alle i vindbranchen havde et lille dyk i 2015, men nu går det rigtig stærkt igen. 2016 er startet fornuftigt, forklarer Dennis Conradsen.

Søger nye kunder
Overfladebehandleren har produktion fire steder i Danmark - Sæby, Aalborg, Hedensted og Nakskov. Derudover tager virksomheden ud og renser kedler og maler broer. Hovedforretningen er dog stadig vindindustrien.

Et af fokusområderne i virksomheden er at få flere kunder i butikken, så aktiviteten bliver mindre følsom over for udsving hos de nuværende få store kunder.

- Vi vil gerne sætte os mere bredt inden for vind. Der er nogle kunder i pipeline, som vi forhandler en hel del med i øjeblikket, og vi håber, at de kommer i hus, siger direktøren.

Et sted, hvor virksomheden har fundet nye aktiviteter, er i kvalitetssikring.

Nyt segment vokser
Her er knap ti medarbejder samlet i en gruppe, der udlejes som kvalitetsinspektører, der er eksperter i laminering. Det er kompetencer, som virksomheden har inhouse nu.

- Vi er begyndt at tilbyde en ekstra service, hvor vi tager ud og laver tredjeparts godkendelser, fortæller Dennis Conradsen.

Derudover vokser aktiviteten på vedligeholdelse af vinger. Vingerne skal hovedsageligt ind på fabrikkerne til reparationer og vedligeholdelse, efter garantien er udløbet, men reparationer onsite er også et område, hvor overfladebehandleren ser muligheder.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078