23948sdkhjf

Største Monosandwichmaskine i Danmark på vej til Svendborg

Om få uger ankommer Danmarks største Monosandwichmaskine til Bi-Plast i Svendborg. Plastvirksomheden har netop bestilt en ny 350 tons maskine og udvider dermed Monosandwichkapaciteten fra de eksisterende 75 og 110 tons maskiner.
Det betyder, at Bi-Plast og kunderne kan udvikle og producere langt større plastemner med den særlige Monosandwichmetode, end det i dag er muligt noget sted i Danmark.

Monosandwichmetoden
Monosandwich er en sprøjtestøbningsmetode patenteret af Ferromatik Milacron i Tyskland. Med denne proces kan man målrettet anbringe to forskellige termoplaster inden i hinanden således, at man får et skindlag og et kernelag. Denne proces foregår i en 1-komponentform, og er således betydeligt billigere end traditionel 2-komponent sprøjtestøbning.

Hos Bi-Plast har man anvendt metoden siden 1995 og efterhånden forfinet metoden, så den kan bruges til at støbe komplekse emner på en raffineret måde. Bi-Plast er den eneste underleverandør i Danmark, der tilbyder denne proces.

Flerfunktionsemner
En af de oplagte muligheder ved Monosandwichmetoden er at lave gummiemner med snapløsninger således, at man kan montere et gummiemne, hvilket ellers ofte kan være vanskeligt.

Ny maskine - mange flere muligheder
Den nyindkøbte maskine er forberedt for gasinjektion og kommer til at supplere Bi-Plasts nicheområde, Monosandwich, i og med at der nu bliver mulighed for at lave langt større emner. Maskinen er i stand til at producere emner på ca.1.100 kubikcentimeter. Direktør for Bi-Plast, Ove Nielsen, udtaler:

- Selvom vi er en mindre virksomhed, er vi førende på udvikling og produktion af Monosandwichemner i Danmark. Det giver sig selv, at når man har et kerneområde, så skal det plejes og udvikles, så det er kun et naturligt skridt for Bi-Plast at udvide maskinparken med en 350 tons maskine. Det giver vore kunder langt flere muligheder.

Udstiller på Effektiv Produktion 08
Bi-Plast udstiller på Effektiv Produktion 08 i Fredericia, stand nr. C-4212 i plast-afsnittet. Messen løber af stablen i uge 41, og her bliver der rig mulighed for at få en snak om Monosandwich og de mange muligheder, der følger med den nye maskine.

Kilde: Bi-Plast - http://www.bi-plast.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078