23948sdkhjf

Micro Matic udfordrer sine leverandører

Den Odense-baserede industrivirksomhed har de seneste tre-fire år arbejdet målrettet på at optimere og effektivisere sine interne processer.
Blandt andet har Micro Matic investeret omkring 50 mio. kr. i robotudstyr til sin fabrik i Odense, ligesom den har foretaget en betydelig reduktion af varenumre for at lette sin produktion.

Men skal virksomheden for alvor blive mere konkurrencedygtig, må den arbejde målrettet for også at forbedre produktiviteten i samarbejdet med sine eksterne leverandører. Sådan lyder det fra Jørn Jensen, der er supply chain director i Micro Matic:

- En stor del af vores omkostninger ligger ude hos vores leverandører. Og med 600-700 leverandører kan man hurtigt regne ud, at der er et stort potentiale, fortæller Jørn Jensen.

For at finde nye veje til at optimere samarbejdet med sine leverandører er Micro Matic i fællesskab med fem udvalgte leverandører trådt med i projektet Stram Kæden, som Dansk Industri og Industriens Fond står bag. Formålet er at få rådgivning til, hvordan de bedst optimerer samarbejdet og henter betragtelige besparelser.

Åbn op, og hent gevinster
Igennem Stram Kæden projektet har Micro Matic udvidet leverandørsamarbejdet til at handle om mere end udelukkende pris, kontrakter og hasteordrer.

- I projektet er vi dykket et trin længere ned og har udarbejdet værdianalyser med vores leverandører og undersøgt, hvordan vi sammen kan udvikle vores rutiner. Det har betydet, at vi har kunnet åbne og fortælle vores leverandører, hvor vi ser, at de kan optimere noget hos dem, og hvor de har kunnet fortælle os, hvor de kan se forbedringspotentiale hos os, fortæller Jørn Jensen, og uddyber:

- Vi er godt i gang med projektet, potentialet er stort, vi forventer, at resultatet bliver en effektivisering på 16 procent af totale omkostninger ved at optimere samarbejdet med de fem leverandører. Og så forventer vi at kunne hente et tocifret millionbeløb på forbedret arbejdskapital. Og det er to tal, der kommer både os og vores leverandører til gode, da det styrker vores fælles kamp om at blive mere konkurrencedygtige og dermed mere attraktive for vores fælles slutkunde.

Den vigtigste læring for virksomheden har dog været, at det at sætte sig sammen med fælles optimering som fokus åbner op for samarbejdet på en ny måde. Resultatet er gevinst på begge sider af bordet:

- Den udvikling kommer til at betyde, at vi får konkurrencedygtige leverandører i vores nærområder, som dermed udfordrer vores nuværende supply chain med mange leverandører, der bor på den anden side af kloden, slutter Jørn Jensen

De fem leverandører, som Micro Matic har inviteret med i projektet, er Blue Water Shipping, Danpres, Hagens Fjedre, Hjulby Automatdrejning og P.E. Andreassen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172