23948sdkhjf

Væksten fortsætter hos Staermose industry

Den østjyske underleverandør havde også tocifret vækst i 2015.
Sædvanen tro kunne Staermose Industry præsentere rekordregnskab. I 2015 blev det til en bruttofortjeneste på 17,2 mio. kr., og det betød en vækst på 15 procent sammenlignet med året før.

Også indtjeningen fulgte med. Overskuddet før skat steg med 24 procent til 3,9 mio. kr.

- Væksten er primært kommet fra nationale kunder – både eksisterende kunder og nye kunder. Den største del er kommet, fordi der er kommet nye kunder til, men vi ser også en tendens til, at de eksisterende kunder køber en smule mere, siger John Stærmose.

Han tilføjer at en del af ordrerne hentes hos maskinbyggere, som er en vigtig kundegruppe hos Odder-virksomheden.

- Mit indtryk er, at det generelt går bedre for maskinbyggerne. Men vi henter forholdsmæssigt flere opgaver hos dem, end de vokser, og det gør vi, fordi vi leverer markant hurtigere end vores konkurrenter, forklarer John Stærmose.

Fokus på effektiviseringer
Den østjyske underleverandør har da også løbende investeret i effektiviseringer af produktionen på fabrikken.

- Det seneste er en glasblæsekabine. Vi har tidligere købt glasblæsning ude i byen, men for at forkorte leveringstiden og sikre at kunden får varen til tiden, har vi været nødt til at have det inhouse, fortæller John Stærmose.

- Vi har også investeret i et nyt ERP-system, og det er fordi, vi gerne vil ned og kunne planlægge lidt finere. Gennemløbstiden skal simpelthen bringes ned. Vi har lige nu en gennemløbstid på 3½ dage, og den vil vi gerne se, om vi kan bringe en lille smule ned, fortsætter han.

Han melder om en god start på 2016, og i første kvartal lå man 25 procent foran omsætningen i første kvartal sidste år.

- Vi har et mål om og en forventning om, at vi lander året med en vækst på 15 procent på omsætningen i forhold til 2015. Det plejer vi at gå efter, og det plejer vi også at nå. Nu er vi kommet godt fra start, så der er selvfølgelig en chance for, at vi når lidt højere i år, slutter John Stærmose.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096