23948sdkhjf

Ny plansliber hos Pela Tooling

Et godt tilbud gjorde det attraktivt for Pela Tooling at opgradere maskinparken endnu en gang. En ny plansliber har udvidet virksomhedens kompetencer.
Ejer og direktør Jannik Larsen var ikke i tvivl, da han fik tilbuddet på den nye plansliber. Selv om kapaciteten var langt større, end Pela Tooling selv havde brug for, var han overbevist om, at investeringen var den rigtige.

- Før fik vi lavet det meste af vores slibearbejde hos en underleverandør. Den nye maskine matcher vores andre mellemstore maskiner helt perfekt, selv om kapaciteten er større, end vi selv kan bruge. Vi har købt maskinen som en investering i fremtiden, og derfor skulle vi meget gerne have den fuldt belagt, siger Jannik Larsen.

Afløser en gammel Jakobsen
Den nye plansliber er af mærket Favretto MB100, og den sliber emner helt op til 1.000x600. Den blev kørt ind uden problemer på fabrikken i Haarlev på Sjælland, hvor den har afløst virksomhedens ældre slibemaskine af mærket Jakobsen, som kun kunne bruges til husbehov. Jannik Larsen er da også godt tilfreds med udsigterne til at kunne tilbyde endnu flere ydelser vil virksomhedens kunder.

- Der er ganske få på Sjælland der har en plansliber i den størrelse. Der findes selvfølgelig enkelte, der er større, men der er langt mellem dem. Den kan slibe plader og andet. Ofte har man tyndere plader, som er svære at bearbejde i en fræser, og her får man en bedre tolerance med plansliberen, forklarer han, og tilføjer, at man indtil nu hovedsageligt har produceret til egen produktion på den nye maskine.

Pela Toolings speciale er dybtræksværktøjer, men i de senere år er det blevet til en stadig større mængde underleverandørarbejde til maskinbearbejdning. Og med den nye plansliber godt i gang er det Jannik Larsens forventning, at det kan blive til flere af den type opgaver, og at virksomheden dermed er godt rustet til fremtiden.

- Vi tror på, at vi er nødt til at være alsidige for at overleve i Danmark, og det er blandt andet derfor, vi har valgt at investere i plansliberen, slutter han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096