23948sdkhjf

Flextek kender kursen

Kundernes situation med hård konkurrence, stigende krav til effektivisering og mangel på arbejdskraft får Flextek til at sætte øget fokus på automation og helhedsløsninger.
Flextek i Vejle holder den kurs, der blev sat for nogle år siden. Dengang gik virksomheden fra at være leverandør af CNC-styrede værktøjsmaskiner til at være totalleverandør. Den nye rolle betød, at Flextek ikke længere kun fokuserede på salget af de driftssikre Okuma-maskiner, men nu begyndte at tænke automatisering og robotter ind i løsningerne.

- Siden har vi på området med totalleverancer forsøgt at være et skridt foran markedet, og det er vores oplevelse, at kunderne bliver ved med at efterspørge enkle og effektive løsninger, siger administrerende direktør Henning Dam, Flextek A/S.

Alt samlet hos én leverandør
Rollen som totalleverandør indebærer, at kunderne kun skal samarbejde med én leverandør. Flextek hjælper med at afdække behovet for at få den bedste automatiseringsløsning. Og alt lige fra oplæg, layout-tegning og design til opsætning, programmering, uddannelse og indkøring tager totalleverandøren sig af.

Robotterne kommer fra Motoman, som er en af verdens største producenter på området. Der er typisk tale om 6-aksede håndteringsrobotter.

- Vi har leveret mange totalløsninger, og resultaterne er gode. Kunderne har på én gang øget deres produktivitet og forbedret deres arbejdsmiljø, siger Henning Dam.

Robot til små serier
Og det er andet end store serier, kunderne kigger på.

- Vi har flere eksempler fra vores kunder på, at det også er rationelt at anvende håndteringsrobotter til produktion af små serier, påpeger Henning Dam.

Satsningen som totalleverandør får nu Flextek til at udtænke næste træk.

- Med vores produktprogram har vi en enestående position på markedet, og den skal vi udnytte. Fremover vil vi gøre mere i uddannelse af vores kunders medarbejdere. Vi skal være langt bedre til at tænke i helhedsorienterede løsninger, siger Henning Dam.
- Vi satser hårdt på totalløsninger og på at være kundernes foretrukne samarbejdspartner, siger Henning Dam fra Flextek. Foto: Lars Aarø/Fokus.

- Vi satser hårdt på totalløsninger og på at være kundernes foretrukne samarbejdspartner, siger Henning Dam fra Flextek. Foto: Lars Aarø/Fokus.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078