23948sdkhjf

Tilfredshed hos Grundfos trods lavere overskud

Grundfos betegner sit halvårsresultat i 2008 som tilfredsstillende trods pres fra svage valutaer og stigende materialepriser.
Det går overordnet fornuftigt med salget, der er steget med 13 % til nu 9,191 mia. kr. mod 8,099 i første halvår 2007. Overskuddet før skat er som forventet på 464 mio. kr. mod 610 mio. kr. i 2007. Indtjeningens andel af salget er på 5 %.

Salget er vokset i alle regioner. Især er væksten markant i Østeuropa og Fjernøsten med vækstprocenter på 24 og 14 %. I Nordamerika solgte Grundfos hele 61 % mere end i første halvår 2007. Dette skyldes dog primært købet af den amerikanske pumpevirksomhed Peerless. Koncernchef Carsten Bjerg betegner halvårsresultatet som tilfredsstillende:

- Vi er inde i en periode med finanskrise og lavkonjunktur i Nordamerika og på andre markeder. Materialepriserne er fortsat høje, og så er vi vidner til en særdeles svag US-dollar. Måske er vi ikke blevet ramt endnu, eller så har vi ved egen drift navigeret os udenom den recession, alle taler så meget om. Men det betyder, at vi vil være endnu mere fokuserede på udviklingen. Jeg konstaterer med tilfredshed, at vi har været i stand til at fastholde en fin vækst i salget og opretholder et acceptabelt niveau i indtjeningen, siger Carsten Bjerg.

Grundfos har ingen planer om at justere den nuværende kurs, og målene for 2008 fastholdes indtil videre. Men der vil selvfølgelig blive holdt et vågent øje med udviklingen i verdensøkonomien.

Kilde: Grundfos - http://www.grundfos.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125