23948sdkhjf

Målet blev nået ved Unimercos metrologi-dage

Næsten alt kunne måles, da Unimerco i hovedkvarteret i Sunds afviklede to aktivitetsdage inden for metrologi.
Selv tilfredsheden med arrangementet nåede højt på skalaen.

- Det var et forsøg på at se, om vi kunne bruge vores gode faciliteter til at møde kunder og potentielle kunder på en anden måde, siger salgschef Jan Møgelmose.
Omkring 140 sagde ja tak til tilbuddet og mødte op hos Unimerco, hvor der ud over moderne produktionsfaciliteter også er et flot uddannelsescenter og et nyindrettet testcenter.

Gæsterne kunne her opleve såvel enkelt som meget avanceret måleudstyr præsenteret af nogle af Unimercos leverandører. Samtidig kunne de opleve en række spændende foredragsholdere om emner som måling af komplekse eller store emner på koordinatmålemaskine, kraft- og momentmåling, generel måling af overfladebeskaffenhed, skanning og berøringsfri måling på koordinatmålemaskine samt VDA vs. ISO standarder.

Desuden brugte langt de fleste gæster muligheden for at besøge Unimercos eget kalibreringslaboratorium. Den slags er ellers oftest lukket land for besøgende, fordi selv små temperaturudsving kan påvirke de følsomme måleinstrumenter.

Ikke sidste gang
Jan Møgelmose er ikke i tvivl om, at de ressourcer, der blev brugt på de to dage, var givet godt ud, og at det kunne være noget, den voksende metrologi-afdeling i Unimerco kunne tænke sig at binde an med igen. Også blandt udstillerne var der stor tilfredshed med den anderledes måde at møde kunderne på.

- I forhold til traditionelle messer var det mere afslappet, siger én af salgsteknikerne, Declan Tierney fra engelske Mecmesin, der leverer måleudstyr, der anvendes til alt fra at måle styrken af skjorteknapper til fjedrene i Airbus fly.

På messer har han som regel travlt med at dele visitkort ud og få noteret potentielle kunders kontaktoplysninger, men på de to dage hos Unimerco drejede det sig om på bedste – og mest underholdende måde - at få fortalt om de målemetoder, som virksomheden kan levere udstyr til. Det handler om at kunne måle stort set alt, der kan trækkes, trykkes eller drejes.

- Det bliver stadig mere påkrævet for industrivirksomheder at vide, at deres produkter fungerer, før de kommer ud til kunderne, siger han.

Som et eksempel viser han en sprayflaske frem. Her er det blandt andet vigtigt, at plastikflasken kan klare et vist tryk, at sprayen fungerer korrekt ved et vist tryk, at hætten slutter tæt, når den drejes med en vis kraft, og at det tynde pumperør kan monteres industrielt.

- Det er ekstremt vigtigt, at den industrielle produktion på den ene side lever op til egne eller internationale standarder og på den anden side kan optimere produktionen og reducere eksempelvis materialeforbrug, siger han.

Kan en virksomhed således spare brugen af 5 gram plastik på én flaske, bliver det til store mængder, hvis de producerer 5 mio. om ugen. Han mener derfor, at stadigt flere virksomheder har - eller får – brug for måleudstyr.
Det er endnu ikke besluttet, hvornår Unimerco gentager aktivitetsdage af denne type.

- Vi skal have evalueret på vore erfaringer, så tager vi stilling, siger Jan Møgelmose, der dog er sikker på, at der bliver en anden gang med nyt og spændende måleudstyr og interessante seminarer.

Kilde: Unimerco - http://www.unimerco.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079