23948sdkhjf

Dansk aluminiumindustri vil hente milliarder i Norge

Den norske offshoreindustri kan slet ikke følge med efterspørgslen, og derfor er man nu på vej til at indgå samarbejde med et dansk konsortium af aluminiumsvirksomheder.
Det danske konsortium med Semco Maritime i spidsen skal levere moduler til de norske platforme. Traditionelt er disse blevet lavet af stål, men af hensyn til vægten og vedligeholdelsesomkostningerne er aluminium blevet stadig mere populært. Derfor øjner den danske aluminiumsindustri ordrer til adskillige millioner i den norske offshore-sektor. Det skriver Børsen.

Det er blandt andet den norske virksomhed Leirvik Module Technology, der kæmper med at kunne følge med efterspørgslen i den norske offshore-industri, og derfor har man nu indledt et samarbejde med det danske konsortium. I næste uge vil den norske virksomhed besøge de danske medlemmer af konsortiet, og allerede i 2009 håber Jim Hansen, sekretariatschef i den danske branchesammenslutning Aluminium, at de første ordrer vil blive afgivet.

- Det er rigtigt, at vi undersøger muligheden for at få produceret dele i Danmark. Initiativet kommer fra dansk side, men det åbner nogle meget interessante muligheder for os. Aluminium bliver i stigende grad brugt i offshore-industrien, og vi har nogle meget store projekter på vej. Her har vi behov for nye underleverandører, udtaler Jarle Myklebust, vicepræsident hos LMT, til Børsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.099