23948sdkhjf

Produktnyhed: Atlas Copcos kompressorer til blæsning af PET flasker modtager Klasse-0 certificering

Atlas Copco kan meddele, at virksomhedens ZD højtrykskompressorer er de første i verden, der med en Klasse 0 certificering garanterer 100 % certificeret oliefri luft ved fremstilling af PET emballage.
Dermed undgås risikoen for olieforurening ved blæsning af PET flasker til vand, læskedrikke, juice og andre drikkevarer. Tests til ISO 8573-1 Klasse-0 certificering blev udført vha. de strengeste testmetoder, der findes, idet man samtidig simulerede realistiske produktionsmiljøer. Der blev ikke fundet spor af olie i nogen af testene, og trykluften blev certificeret til at være i kategorien "Klasse-0", hvad angår olieindhold.

Som den første kompressorproducent har Atlas Copco nu opnået "Klasse-0" certificering for samtlige sine oliefrie trykluftkompressorer. Atlas Copcos ZD kompressor er fortsat den mest energibesparende og støjsvage 40 bar kompressor på markedet samtidig med, at den har den fleksibilitet og pålidelighed, som kræves ved massefremstilling af PET emballager.

Betydningen af 100% oliefri luft
Olieforurening er en usynlig fjende i alle flaskeinstallationer og sterile miljøer. Mange tapperier træffer ekstra foranstaltninger for at opnå renhed vha. dekontaminering efter blæsning af råemnerne. Selv de mindste spor af olie kan resultere i forandrede eller giftige produktserier, med en helbredsrisiko for forbrugerne, tilbagetrækning af produkter og et ødelagt ry til følge, samt en bekostelig produktionsstilstand og rengøring. Med Atlas Copcos 40-bar ZD kompressor undgår du på grund af konstruktionen helt risikoen for olieforurening.

Test af Atlas Copcos ZD kompressor er blevet udført af det anerkendte uafhængige
Technische Überwachungs-Verein (Teknisk Overvågningsforening, eller "TÜV"), ved hjælp af de strengeste testmetoder, der findes. Alle mulige former for olieforurening så som væske, aerosol og damp blev målt ved tre forskellige temperaturer (20C, 40C og 50C) og ved forskellige tryk (25, 30 og 40 bar(e)) ved målepunktet. Selv her blev der ikke fundet spor af olie i afgangsluften.

ZD 40-bar kompressoren er den sidste nye i Atlas Copcos serie af oliefrie kompressorer, der opnår ISO 8573-1 KLASSE 0 certificering med hensyn til olieindhold. Da Atlas Copco i 2006 som den første producent opnåede Klasse-0 certificeringen for sine oliefri skruekompressorer i Z-serien, understregede koncernen hurtigt sin førerposition med certificeringen af andre oliefrie teknologier: centrifugal-, tand-, skrue-, stempel- og vandindsprøjtede skruekompressorer. Tilsammen dækker disse kompressorer et trykområde fra 300 mbar til 40 bar og op til 26000 m³/t. Den seneste certificering markerer Atlas Copcos løbende engagement i luftrenhed og kvaliteten af kundernes produktion.

Kilde: Atlas Copco - http://www.atlascopco.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093