23948sdkhjf

Overfladebehandling kan redde dit værktøj.

Cemecon Scandinavia A/S er specialister i avanceret overfladebehandling (PVD, Ionimplantering) af værktøjer, komponenter og støbeforme. Oftest belægges i lagtykkelse omkring 3 µm til at beskytte mod korrosion, for at opnå bedre slipegenskaber og i det hele taget forlænge værktøjets levetid betragteligt.
En støbeform er en kostbar investering, og oftere og oftere ønsker kunden at modificere værktøjet på fx tolerancerne uden at skulle investere i et helt nyt værktøj. Dette kan man gøre ved hjælp af belægninger og know how fra Cemecon Scandinavia A/S.

Hos virksomheden kan man rent faktisk belægge emner op til 40 µm. Dette betyder, at belægningen både anvendes for fx bedre slid, som ovenfor nævnt, men samtidig indgår den også som en reparation/opgradering af værktøjet, hvor man meget nøjagtig kan belægge lige netop det sted, kunden ønsker at øge en given tykkelse.

Ved tykke belægninger kan maskering/afdækning ofte være et ønske fra kunden, så man kun belægger lige nøjagtig det sted, der ønskes en større godstykkelse. Denne teknologi og know how er CemeCon Scandinavia A/S en af de eneste på markedet, der besidder.

Virksomheden arbejder i høj grad som den løsningsorienterede sparringspartner. Det betyder, at afhængig af den enkelte opgave, vurderer man altid, hvilken belægning og proces/maskering der vil være den mest optimale i tæt dialog med kunderne.

Valg af overfladebehandling
Problemer med slid og smøring kan resultere i uacceptabelt korte levetider af værktøjer eller komponenter. Resultatet kan også være for dårlige og uensartede produkter. I sådanne tilfælde kan CemeCon Scandinavia A/S tilbyde en analyse af problemet og de muligheder, som avanceret overfladebehandling kombineret med knowhow om materialer og smøremidler tilbyder.

Ved en optimering vil man typisk opnå en kraftig forbedring af økonomien i en given produktion. Det er ikke usædvanligt, at en optimal løsning resulterer i samlede besparelser, der svarer til 10 til 20 gange omkostningen ved overfladebehandlingen.

Analysen vil omfatte aspekter som:
  • Design
  • Materialevalg
  • Smøring
  • Overfladebehandling

Den professionelle analyse vil gøre det muligt for CemeCon Scandinavia A/S sammen med kunden at finde den mest optimale løsning. For nærmere info http://www.cemecon.dk

Kilde: Cemecon Scandinavia - http://www.cemecon.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.174