23948sdkhjf

LM Glasfiber åbner kontor på Risø DTU

Som et led i LM Glasfibers forsknings- og udviklingsstrategi om etablering af internationale Centers of Excellence har virksomheden indgået en aftale med Risø DTU. Aftalen betyder, at LM Glasfiber etablerer et udviklingskontor, som allerede inden midten af 2009 vil beskæftige en større gruppe forskere med speciale inden for avanceret materialeteknologi og aerodynamik.
Udviklingskontoret på Risø DTU vil ud over at styrke samarbejdet med en af verdens førende forskningsinstitutioner inden for vindenergi gøre det nemmere for LM Glasfiber at tiltrække nye medarbejdere også fra hovedstadsområdet til at understøtte virksomhedens hastigt voksende forsknings- og udviklingsaktiviteter.

- Vi forventer os meget af det styrkede samarbejde med Risø DTU, hvor vi især vil arbejde sammen med to institutter, nemlig Afdelingen for Materialeforskning og Afdelingen for Vindenergi. LM Glasfibers kommende medarbejdere på stedet får deres daglige gang i et af verdens førende forskningsmiljøer inden for vindenergi og får udover adgang til nogle af verdens bedste kompetencer også adgang til avanceret testudstyr og laboratoriefaciliteter. Dermed vil de i tæt samarbejde med deres næsten 200 ingeniørkolleger i Indien, Holland og på hovedkontoret i Kolding blive centrale i udviklingen af næste generation af vingeteknologi, udtaler Frank V. Nielsen, VP Research & Development.

LM Glasfibers vingeteknologi er baseret på videreudvikling af velafprøvede kompositmaterialer, der giver det bedst mulige forhold mellem pris og ydelse. Det nyoprettede Centre of Excellence på Risø DTU vil styrke LM Glasfibers viden om interaktionen mellem de forskellige typer materialer i vingen samt kortlægge effekten for materialernes egenskaber ved opskalering.

Forskning i avanceret aerodynamik er det andet indsatsområde for LM Glasfibers nye udviklingskontor. Dermed er næste skridt taget mod virksomhedens strategi om lederskab indenfor vingers aerodynamik, en satsning der i 2006 udmøntede sig i åbningen af verdens første vindtunnel skræddersyet til test af vinger. Helt konkret betyder udvidelsen af indsatsen muligheden for at arbejde målrettet med aktiv kontrol, nærmere betegnet aeroservoelasticitet.

Kilde: LM Glasfiber - http://www.lmglasfiber.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097