23948sdkhjf

RISK-IT deler forretningen op

RISK-IT ApS har valgt at dele sine aktiviteter op som et led i en tre års vækststrategi.
RISK-IT har oplevet en markant stigende forespørgsel på deres produkter. Både deres lavpris ”lej en ingeniør” koncept, og software-forretningen er vokset markant. Derfor har man valgt at dele forretningen op således, at deres ingeniør- og teknikerydelser fortsættes under RISK-IT Engineering, og software-forretningen fortsættes under underafdelingen CADSYS. Administrerende direktør fra RISK-IT, Ricco Busk fortæller:

- Den sidste tid er det gået rigtig stærkt. Siden vi lancerede vores nye 3D CAD system, SpaceClaim, er der tikket forespørgsler ind dagligt. SpaceClaim har gjort, at vores virksomhed er vækstet med to medarbejdere på de sidste fire måneder. Generelt er vores softwareprodukter mere og mere efterspurgte, primært da vi fokuserer på produkter, der giver en målbar succes, enten via materialebesparelser eller automatiseringer i CAD/CAM processen.

RISK-IT har som mange andre virksomheder oplevet manglen på arbejdskraft. De har haft problemer med at skaffe ingeniører til virksomheden, men modsat mange andre små virksomheder har de handlet en smule utraditionelt og rekrutteret i udlandet.

Efter en ventetid på ca. tre måneder og hjælp fra folketingsmedlem Bjarne Lausten, landede kinesiske Yi Liu i maj i Aalborg lufthavn, og der stod en lejlighed klar til ham tæt på virksomhedens kontor. Hans kone er nu også ankommet, hvilket har betydet, at han har de sociale forhold i orden.

- Det hæmmede vores vækst, at vi ikke kunne få kvalificeret arbejdskraft, de ansøgninger, vi fik, var enten af for ringe kvalitet eller med for dårlige referencer. Vi kontaktede derfor en herboende kinesisk ingeniør, som hjalp os med at komme i kontakt med fire forskellige profiler. Alle udførte en lille sprogtest samt en relevant opgave. For da vi ikke havde tid til at tage derud og tage samtalerne, måtte vi gøre det via videokonferencer over Skype, slutter Ricco Busk

På trods af en smule opstartsvanskeligheder er iværksætteren ikke bleg for at lave samme nummer igen. Indtil videre har Yi Lius indsats været en stor succes på trods af, at der stadig arbejdes på sproget.

Kilde: RISK-IT - http://www.risk-it.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094