23948sdkhjf

SSAB satser milliarder på koldvalset stål

Den globale efterspørgsel efter koldvalset stål stiger kraftigt. Derfor investerer SSAB 5,3 mia. svenske kr. i yderligere udvikling af produktionen i Sverige og USA.
- Investeringerne viser tydeligt, at SSAB satser på fremtiden. Investeringsprogrammet er en del af SSAB’s strategi om at være global leder inden for koldvalset stål. Investeringerne indebærer, at vi bygger videre på vores i forvejen stærke produktionsplatform og yderligere forstærker vores produktportefølje for at kunne møde den kraftigt stigende globale efterspørgsel på koldvalset stål, siger Olof Faxander, koncernchef hos SSAB.

Den globale efterspørgsel efter koldvalset stål har i de seneste år været høj. Det anvendes inden for industrier, hvor der kræves højere holdbarhed, slidstyrke og sejhed end almindeligt stål. Anvendelsen af SSAB’s stål giver energibesparelser og betydelige miljøgevinster, hvilket påvirker efterspørgslen positivt.

Investeringerne foreteges i USA samt Borlänge og Oxelösund i Sverige og inkluderer følgende projekter:

En ny avanceret hærdelinje til grovplader i USA. Den skal laves på SSAB’s stålværk i Montpelier, Iowa eller Mobile, Alabama og skal videreforædle stål produceret i virksomhedens egne anlæg. Den nye hærdelinje vil give en øget kapacitet på 300.000 ton koldvalsede grovplader. Derudover gennemføres en del andre opgraderinger af anlæggene i USA.

I Borlänge i Sveirge skal der ligeledes etableres hærdekapacitet til koldvalset stål. Målsætningen er også her, at kapaciteten skal øges med 300.000 ton med mulighed for at ekspandere yderligere i fremtiden.

Sidst men ikke mindst vil man fjerne flaskehalse i produktionsprocessen og gøre det muligt at øge volumen og udvikle et mere avanceret produktprogram på SSAB’s anlæg i Oxelösund. Her vil man skabe en årlig kapacitet på 80.000 ton.

Alle udbygningerne forventes at være gennemført i 2012.

Kilde: SSAB - http://www.ssab.se

Læs mere om: SSAB
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127