23948sdkhjf

Den første robot er altid spændende

Hos PB Stål i Hørning har man netop investeret i sin første robot. Samarbejdspartner på projektet er Silkeborg-virksomheden Sertech, der har specialiseret sig i ombygning af pladebearbejdningsmaskiner.
For Henrik Hassing og resten af PB Stål har 2008 indtil videre budt på masser af forandringer. I juni rykkede man ind i nye lokaler i Hørning, og ved samme lejlighed investerede man i endnu en kantbukker, virksomhedens femte, som det var oplagt at få automatiseret med en robot.

- Kantbukkeren er en SMD af hollandsk fabrikat, og den har vi selv indkøbt. Derefter har det været Sertechs opgave at installere en robot på den. Det er vores første robot, så det har bestemt været en spændende proces, udtaler Henrik Hassing.

Kvalitet og service er vigtigt
At valget af leverandør faldt på Sertech var måske ikke så underligt endda. I hvert fald var PB Stål allerede bekendt med Silkeborg-virksomhedens arbejde.

- Vi har i forvejen brugt Sertech som servicefolk gennem en årrække, og det har selvfølgelig haft en betydning i vores valg af leverandør af robotten. Vi sendte en forespørgsel til flere firmaer, og her var det så Sertech, der endte med at komme med det bedste samlede bud. Ikke helt prismæssigt, men især når det gælder kvalitet og service, forklarer Henrik Hassing og fortsætter:

- Vi ser Sertech som meget troværdige på ”kantbukke-siden”, og det har selvfølgelig været vigtigt i udvælgelsen af leverandør. De har stor bukkeerfaring, og samlet set virkede det meget troværdigt.

En moderne industrivirksomhed
Og ifølge Henrik Hassing er samarbejdet da også gået gnidningsfrit. Netop i disse dage vil robotten være færdiginstalleret, og herefter kan medarbejderne hos PB Stål for alvor begynde at lære den nye maskine at kende.

- Det er selvfølgelig vores forventning, at robotten kan være med til at øge vores kapacitet. Det er jo svært at skaffe folk nu om dage, og det kan en øget automatisering jo være med til at afhjælpe. Vi startede jo selv som traditionel smedevirksomhed i sin tid, men har så gradvist moderniseret virksomheden. Og udover et par CNC-maskiner, som vi har haft igennem en årrække, er robotten et vigtigt skridt for os i bestræbelserne på at blive en moderne og automatiseret industrivirksomhed. Vi vil gerne derhen, hvor en enkelt mand kan passe en eller flere maskiner selv, forklarer Henrik Hassing.

Som en del af projektet har Sertech i samarbejde med Motoman, der er Sertechs systempartner på pladebearbejdning, stået for et undervisningsforløb for PB Ståls medarbejdere. Første halvdel af undervisningen blev afholdt hos Motoman, mens anden halvdel senere på efteråret vil blive afholdt hos PB Stål selv i de nye lokaler i Hørning.

Læs mere om SDM's maskiner på http://www.smd-europe.com/site/home.html?l=uk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094