23948sdkhjf

Transportminister kommer Fredericia Skibsværft til undsætning

I et svar til Dansk Folkepartis erhvervsordfører understreger transportminister Carina Christensen, at en kommune ikke uden videre må byomdanne områder med velfungerende virksomheder.
Dermed rækker Carina Christensen det lukningstruede Fredericia Skibsværft en hjælpende hånd. Efter planen skal værftet vige pladsen for et storstilet boligprojekt i 2017, men med ministerens svar til Dansk Folkepartis erhvervsordfører Colette Brix er der sået tvivl om beslutningens gyldighed. I svaret hedder det nemlig, at den hidtidige anvendelse enten skal være ophørt, eller at området er inde i en gradvis ændringsproces, hvor flere andre virksomheder er forsvundet. Det skriver Børsen.

- Det er en meget positiv udvikling, og på et tidspunkt må det gå op for de lokale byrådsmedlemmer, at de er nødt til at ændre deres beslutning, siger ejer af Fredericia Skibsværft, Thomas Andersen, til Børsen.

Hos Fredericia Kommune tager man dog ministerens svar med sindsro og hæfter sig ved, at grunden hvorpå skibsværftet ligger er lejet ud af kommunen, og at sagen derfor ikke har noget med planlovgivningen at gøre. Fredericia Skibsværft og Dansk Industri vil den 18. august fremlægge en alternativ plan for byudviklingen på et møde med Fredericia Kommune.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11