23948sdkhjf

AH Industries: Ordretørke og oversvømmelse trækker ned

Omsætningen stiger hos underleverandøren, der på trods af problemer sidste år, forbedrede bundlinjen voldsomt.
Et voldsomt tordenvejr i kinesiske Ningbo gav oversvømmelser på AH Industries fabrik og satte flere maskiner ud af drift. Det skete i fjerde kvartal af 2015. Samtidig oplevede underleverandøren et midlertidigt fald i efterspørgsel henover efteråret, hvor projektstyret salg gav en midlertidig lavere efterspørgsel hos vigtige kunder.

Hændelserne slog bunden ud af et regnskab, der ellers viste lovende takter.

- Vi er ikke tilfredse med resultatet, men vi er tilfredse med udviklingen i et svært marked, siger Knud Andersen, administrerende direktør hos AH Industries.

Salget stiger
Og udviklingen er gået i den rigtige retning for underleverandøren. I det fornyligt offentliggjorte regnskab kan man se EBIT stige 2,5 millioner kroner til 12 millioner. Samtidig udvikler resultatet før skat fra positivt til fra et underskud på knap ni millioner til -1,5 millioner kroner.

En del af forklaringen er, at underleverandøren har øget omsætningen med 100 millioner kroner og fået nye kunder i butikken. Stigningen er dog ikke så stor som planlagt på grund af de manglende ordrer i efteråret og produktionsproblemerne i Kina.

- Men den stigende omsætning er også udtryk for, at vi er i stand til at hente ordrer i et konkurrencepræget marked. Vi har også fået nye kunder ind inden for bearbejdning i for eksempel marinesektoren, hvor vi satser, siger Knud Andersen.

Strategien er også at passe de eksisterende kunder med høj troværdighed. Her har samlingen af de store maskiner og investeringen i bearbejdning af hovedkomponenter i Horsens bidraget positivt.

Færdig med omstruktureringer
Den administrerende direktør peger på en række årsager til salgsfremgangen, og her er omstruktureringer en væsentlig årsag til en costreduktion, der øger konkurrenceevnen.

Fire produktionssteder er lukket, og aktiviteterne er flyttet til eksisterende fabrikker, hvilket betyder, at AH Industries er gået fra fem til tre lokationer i Danmark. Samtidig er flangeproduktionen lukket i tyske Leipzig.

- På den måde nedbringer vi vores kost-base ved ikke at holde så mange faciliteter i gang. En anden vigtig grund til lavere omkostninger er lean er og effektiviseringer, siger Knud Andersen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079