23948sdkhjf

Skoler tørster efter CNC-maskiner og flere robotter

Der skal flere penge til maskiner og udstyr på de tekniske skoler, hvis danske industrivirksomheder skal udvikle sig. Sådan lyder det fra CO-Industri og DI
Forældede CNC-maskiner og fravær af robotceller gør det svært at uddanne fremtidens faglærte til industrien. Derfor skal der investeres intensivt i maskiner og udstyr på landets erhvervsskoler. Sådan lyder opfordringen fra DI og CO-Industri til Christiansborg.

Hvis dansk industri skal omstille sig til den fjerde industrielle revolution, som især er drevet frem af data og digital teknologi, så er der brug for en opdatering af medarbejdernes kompetencer. Der bliver nemlig stillet nye og øgede krav om kendskab til programmering og digitalisering.

I to nye undersøgelser peger både virksomhedsledere og tillidsrepræsentanter på, at digitalisering stiller nye krav til medarbejdernes kompetencer.

Det drejer sig særligt, om medarbejdere, der kan udvikle programmere, indfase robotter og arbejde med digital kvalitetssikring.

- I Dansk Metal har vi en ledighed på bare tre procent, og der er mange virksomheder, der oplever stor mangel på særlige grupper af faglærte. Samtidig sparer regeringen på erhvervsskolerne. Det hænger ikke sammen, og det er meget vigtigt, at vi styrker erhvervssuddannelserne og skaber flere praktikpladser, så manglen på faglært arbejdskraft ikke slår bunden ud af de danske industrivirksomheder, siger formanden for CO-industri og Dansk Metal, Claus Jensen.

Flere penge til maskiner
På nogle erhvervsskoler har de slet ikke maskiner til CNC-bearbejdning, mens andre underviser industri- og automatikoperatører i håbløst forældede teknologier.

Sådan lyder det fra CO-industri og DI, som opfordrer regeringen og Folketinget til at investere yderligere 150 mio. kr. i udstyr til de tekniske uddannelser som eksempelvis industri- og automatikoperatør, smede og skibsbyggere.

Det fortæller Torben Andresen Lindhardt, faglig sekretær i Dansk Metal.

- Der mangler opdateret og moderne udstyr og maskiner til CNC-bearbejdning, robotteknologi, automation og skibsmotorer. Hvis ikke fremtidens svende lærer at forstå og betjene den nyeste teknologi, så kommer det til at koste metalindustrien konkurrencekraft, siger Torben Andresen Lindhardt.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078