23948sdkhjf

Vandstråleskærer stjal opmærksomheden

Blandt alt fra rørbukkere til robotceller trak nyt, svensk agentur flest nysgerrige blikke på Kapema-udstilling
En speciel maskine - vandstråleskæreren fra svenske Kimtech - virkede især dragende på de besøgende til Kapemas husmesse i Thisted.

Maskinen skar både miniature-elge og danmarkskort ud af en tyk jernplade med vandstrålen på 3.800 bar og kuglespindel på alle akser. Vandstrålen er iblandet en lille smule sand for at lette skæreprocessen.

- Vandstråleskæreren henvender sig typisk til underleverandørarbejde. Maskinen kan skære i emner, der er tykke, meget hårde eller meget sarte. Det kan være alt fra plast til titanium og op til 250 millimeters tykkelse, fortæller Mogens Sørensen, der er produktchef hos Kapema, som tilføjer, at maskinen er god til materialer, der ikke kan tåle høj varme.

På jagt i længere tid
Kapema har allerede solgt to af de svenske vandskærere, og det er en produkt, som maskinforhandleren forventer sig meget af.

- Der har været en efterspørgsel fra kunderne omkring sådan et produkt, men vi har haft problemer med at finde en maskine i en tilfredsstillende kvalitet. Det er nu lykkedes med det svenske produkt, som er i den absolutte topklasse, siger Mogens Sørensen.

Vandskæreren var dog ikke den eneste maskine, der blev vist frem hos Kapema. Maskinhandleren har 30 agenturer, og det blev vist frem i en bred vifte. Alt i alt mere end 200 maskiner, der udelukkende er til metalbearbejdning.

CNC uden uddannelse
En storsællert i maskinforhandlerens sortiment er CNC-drejebænke fra hollandske Style. Drejebænkene henvender sig bredt til både store og mindre virksomheder.

- Style-maskinen kræver kun få timers oplæring, og det betyder, at operatøren ikke behøver at være uddannet maskinarbejder. Den er meget brugervenlig på grund af styresystemet, og derfor er den også god til enkeltstyks produktion, siger produktchefen.

Kunderne efterspørger i stadig større grad produktionsmaskiner i en høj kvalitet og meget gerne med et let forståeligt styresystem.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.234