23948sdkhjf

Vestjysk skibsværft holder kadencen

Indtjeningen voksede en smule hos Hvide Sande Shipyard sidste år.
Der er masser af aktivitet på havnen i Hvide Sande, hvor det lokale skibsværft, Hvide Sande Shipyard, i øjeblikket har travlt.

- Det går godt. Vi har haft meget at se til inden for servicering af crewbåde til offshore- og vindindustrien. Vi har en fornuftig ordrebog, og vi har nogenlunde samme aktivitetsniveau som 2015, men kan ikke se så langt frem som sidste år, siger direktør Carl Erik Kristensen.

Værftets resultat før skat var på 11 millioner kroner sidste år- det er en stigning på godt en halv million kroner.

Skibe helt fra det irske hav
I konkurrence med blandt andet en række meget sultne, norske værfter er det lykkedes det vestjyske værft at lande en række serviceaftaler med crewbådene. Det sker ikke mindst på grund af et årelangt samarbejde

- Vi har en troværdighed over en længere årrække med kunder. Vi giver dem den service, som de forventer og forlanger, forklarer direktøren.

Crewskibene er fra 15 til 30 meter lange og kommer så langt væk fra som den engelske kanal og det irske hav, men også fra Danmark og Norge.

Nybygningsopgave voksede
I 2015 vandt værftet en stor nybygningsordre på et 44 meter multifunktionsfartøj til det norske Kystverket. Ordren har i mellemtiden udviklet sig, for midt i projektet har køberne lagt en ny ordre på at bygge skibet om til hybriddrift.

- Det er vi i gang med nu, og vi skal levere efter sommerferien. Vi har taget dieselgeneratoren og smidt den i land og erstattet den med en stor batteribank, fortæller Carl Erik Sørensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112