23948sdkhjf

Kampfly skaber 200 arbejdspladser i Grenaa

Forsvarsvirksomheden Terma fejrer valget af F-35 ved at drikke danskvand med citron i champagneglas.
Den danske forsvarsvirksomhed Terma gør klar til en udvidelse efter meldingen om, at regeringen vil have Joint Strike Fighter F-35 som Danmarks nye kampfly.

Virksomheden står for at producere i alt 34 dele til flyet - herunder det meste af haleroret samt den konstruktion, der holder missiler fast under vingerne.

Og det vil ifølge administrerende direktør Jens Maaløe betyde nye arbejdspladser hos Terma samt hos firmaets danske underleverandører.

- Baseret på at Folketinget nu endelig beslutter det, så skal vi investere fortsat derude. I dag har vi 300 arbejdspladser i Grenaa. På baggrund af denne beslutning vil der komme flere end 200 nye arbejdspladser i Grenaa, lyder det fra Jens Maaløe.

15 års engagement
Terma har for alvor været med til at udvikle F-35 flyet siden 2001. Jens Maaløe selv har været involveret i projektet i 14 år.

- Det er rigtig mange år. Så det er selvfølgelig en lettelse, at man endelig ser en anbefaling.

- Men vi er jo ikke dummere, end at vi har helgarderet os ved at samarbejde med alle tre bydere, så vi også ville få noget ud af det, hvis valget faldt på en af de to andre flytyper, lyder det.

Ifølge direktøren har virksomheden fejret valget af F-35 på en meget sober måde.

- Vi drikker ikke alkohol på arbejdspladsen. Men vi fejrede det, som om der var champagne ved at drikke danskvand med citron, siger Jens Maaløe.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.189