23948sdkhjf

Sick runder skarpt hjørne

70 år er ingen alder for Sick, der blandt meget andet producerer sensorer og sikkerhedssystemer. Fokus er på industri 4.0, udvikling samt fleksible og brugervenlige produkter
Det amerikanske militær gav i 1946 tyske Erwin Sick lov til at arbejde som ingeniør i München, og efter 70 år er sensorproducenten i dag globalt repræsenteret. Det danske salgskontor ligger i Birkerød, hvor Finn Bech Hansen er administrerende direktør.

- 70 år på bagen giver masser af erfaring, og den forsøger vi hele tiden at bygge videre på, siger Finn Bech Hansen til AutomationsFokus.

Fokus på fleksibilitet og brugervenlighed
- Kunden skal ”kun” betale for det, han efterspørger, siger Finn Bech Hansen.

Derfor deler Sick nu sine produkter op i tre kategorier: core, prime og pro.

De tre kategorier spænder over simple on/off sensorer og individuelle softwareløsninger som 3D vision, der kræver programmeringer af integratorhuse.

- Vigtigt for alle produkter er dog, at udstyret er let at betjene, understreger Finn Bech Hansen.

Industri 4.0
En naturlig del af udviklingen indenfor sensorteknologi er Industri 4.0.

- Vi arbejder meget med vertikal integration og kommunikation mellem sensor og kundens maskine, siger Finn Bech Hansen om kundernes muligheder for at kunne up- og downloade til skyen efter behov.

Sick oplever også en øget efterspørgsel på at kunne diagnosticere og ændre parametre i sensorer.

Ikke mindst i forhold til sporbarhed i medicoindustrien øges kravene, men også i andre industrier ønsker kunderne mere enkle sikkerhedsapplikationer, der ligeledes er lettere at foretage fejlsøgning på.

Dengang sikkerhedslysgitre vejede 50 kilogram
Finn Bech Hansen startede selv i firmaet som produktchef for over 25 år siden, og i den periode har ændringer også været markante:

- Jeg har solgt sikkerhedslysgitre med paraboler og stålhuse, som vejede over 50 kilo. I dag vejer tilsvarende udstyr højst et par kilo, og i takt med vægtreduktionen er produkternes hurtighed og pålidelighed bare steget.

Finn Bech Hansen glæder sig over, at Sick har fulgt med udviklingen, og han har i dag 26 ansatte under sig.

Læs mere om: SICK
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094