23948sdkhjf

Opkøb sætter skub i Hydra-Grenes internationale aktiviteter

Med opkøbet af svenske Specma i slutningen af 2015 styrker Hydra-Grene nu sin globale konkurrenceevne. Købet sikrer virksomheden en markant position som Nordens ledende inden for hydraulik og åbner op for at blive en markant international aktør på markedet.
Hydra-Grene er en stærk spiller inden for hydraulik og hydrauliske løsninger særligt til vindindustrien i både Danmark og udlandet. Med købet af den svenske konkurrent Specma styrker de denne position yderligere og kører sig i stilling til at erobre nye kunder på det internationale marked.

Global spiller med tyngde
- Det nye køb vil forhåbentlig bidrage til at styrke vores konkurrenceevne. Specma er dobbelt så stor som Hydra-Grene, så vi kommer op i en helt anden liga, hvilket betyder, at vi kommer til at få et større fodfæste på den internationale scene. Med virksomheder i Sverige, Finland, Polen, England, Kina, Brasilien og USA har vi mulighed for at være en stærk global spiller, som tilbyder løsninger til såvel vind som andre industrier, siger administrerende direktør i Hydra Grene, Erik Lodberg.

Med købet af Specma når Hydra-Grene op på en samlet årlig omsætning på omkring 1,7 mia. kr. og vil beskæftige omkring 1.000 medarbejdere.

Stærkt skandinavisk afsæt
Både Specma og Hydra-Grene er fulgt med den internationale udvikling i industrien og har skabt erfaringer og netværk ude i verden. Mens Hydra-Grene har etableret sig i mindre grad på det indiske og kinesiske marked har Specma etableret en fuldskala produktion i Kina med 60 medarbejdere.

Med udnyttelse af synergierne efter opkøbet får Hydra-Grene adgang til større produktioner og nye kompetencer, som betyder, at de kan tilbyde produkter til helt nye brancher og nå ud til nye globale OEM-kunder. Alene virksomhedens forøgede størrelse vil bidrage til en stor konkurrencefordel globalt.

- Specma er store i Sverige og Finland, mens vi i Hydra-Grene er store i Danmark. Vi får derfor et stærkt skandinavisk afsæt, der vil gøre det muligt at komme ud i resten af Europa og verden, fortæller Erik Lodberg.

I første omgang vil Hydra-Grene fokusere på de markeder, hvor de allerede er etableret og sikre deres position yderligere. Erik Lodberg udelukker dog ikke, at investeringen i Specma kan byde på nye markedsmuligheder for virksomheden, men det må fremtiden vise.

Kilde: Vindmølleindustrien - http://www.windpower.org

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079