23948sdkhjf

Cabinplant ansætter i hobetal

Den fynske maskinbygger har voldsomt travlt, men samtidig udfordringer med at finde kvalificeret arbejdskraft i samme tempo.
Avancerede maskiner til fødevareindustrien hitter i et voksende marked. Det mærker man hos Cabinplant i fynske Haarby, hvor der er ansat cirka 30 nye medarbejdere det seneste halve år.

I øjeblikket arbejder der 200 medarbejdere hos maskinbyggeren i Danmark, mens et polsk datterselskab har 60 ansatte.

- Det er ret svært at rekruttere. Vi søger konstant og inden for alle områder. Det er ikke fordi, vi ikke får ansøgninger. Men der er en forskel på ansøgningerne og på de krav, som vi har. Det gælder både hos sælgere, teknikere og værkstedspersonale, fortæller administrerende direktør og medejer Ralf Astrup, Cabinplant.

Manglen på arbejdskraft betyder, at det er sværere at få ordrerne gennem produktionen og på samme tid have den fornødne kapacitet.

- Vi kan godt komme ud i en situation i 2016, hvor vi mister ordrer, fordi vores leveringstider er så lange, at kunderne vælger andre leverandører, uddyber direktøren.

På jagt i udlandet
Derfor overvejer virksomheden også sit næste træk, der kan blive rekruttering i udlandet.

- Vi prøver at kigge rundt i verden for at se, om vi kan få de folk, som vi skal bruge. De behøver jo ikke at være danskere - men kunne også være spaniere eller tyskere, fortæller Ralf Astrup om de overvejelser, der sker i øjeblikket.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11