23948sdkhjf

Airbus vil starte dansk teknologi-cluster

Flygiganten underskriver fredag en betinget aftale om at opbygge et dansk teknologicluster inden for luftfart.
Airbus Group har netop underskrevet en betinget aftale med en række danske samarbejdspartnere i industrien, som går ud på at støtte og løfte danske virksomheder, så de i fremtiden vil kunne byde på større opgaver i luftfartsindustrien.

Med denne aftale vil parterne skabe et ”virtuelt cluster” af virksomheder, uddannelsesinstitutioner og forsknings- og udviklingsinstitutioner under navnet AMAC (Aerospace Manufacturing and Assembly Cluster).

Herning Kommune og Erhvervsrådet for Herning og Ikast-Brande støtter etableringen og udviklingen af AMAC, som skal stimulere væksten i regionens industri.

Inden for rammerne af AMAC vil Airbus hjælpe danske virksomheder med at udvikle de nødvendige kompetencer, det kræver for, at virksomhederne kan bevæge sig op i værdikæden og implementere nye produktionsteknologier, der gør dem til attraktive leverandører til Airbus og andre OEM’er.

Nøgleaktiviteterne i AMAC vil spænde fra levering af knowhow og overførsel af teknologi til supportering, uddannelse, kvalificering og certificering.

Den Vildbjerg-baserede virksomhed Multicut og odenseanske Almexa er de første danske industrielle partnere, der vil bidrage med eksisterende produktionskompetencer. Målet er, at disse skal spredes til hele luftfartsindustrien.

Dansk Metal og 3F ser AMAC som en mulighed for at skabe regional vækst og nye jobs i Danmark, ligesom det styrker danske metalarbejderes kvalifikationer, når de lærer nye produktionsteknologier. Dette aspekt af AMAC bliver supporteret af Danish Advanced Manufacturing Research Center (DAMRC), som også ligger i Herning.

De uddannelsesmæssige aspekter af AMAC styres af Herningsholm Erhvervsskole, der sikrer, at de nødvendige kvalifikationer bliver en del af pensum i metalarbejdernes praktikforløb, ligesom de sikrer, at de rigtige kurser bliver udbudt til metalarbejdere.

Endelig kan Airbus tilbyde sine danske partnere knowhow, uddannelse og rådgivning om relevante produktions- og monteringsspørgsmål for luftfartsvirksomheder.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094