23948sdkhjf

Stor investeringslyst løfter Panpac-bundlinje

Omsætningen vokser med 65 procent på ryggen af voksende salg til eksisterende kunder.
Voldsom vækst viser sig på bundlinjen hos det nordjyske automationshus Panpac Engineering. Indtjeningen blev fordoblet fra 2014 til 2015, hvor omsætningen voksede 65 procent.

- Det er primært på eksisterende kunder, at omsætningen er kørt igennem. Der har været en stor investeringslyst indenfor vores eksisterende kunder, og det er det, som har drevet udviklingen. 95 procent af projekterne er robotpalletering af sække, og det er vores helt store fokusområde, siger administrerende direktør Morten Nysted, der ejer Panpac Engineering sammen med technical manager Torben Mogensen.

Som en konsekvens af den stigende aktivitet er der ansat syv nye medarbejdere i løbet af 2015. Det betyder, at der er over 25 ansatte hos den nordjyske robotvirksomhed.

Panpac Engineering finder primært sin omsætning blandt kunder i fødevareindustrien, byggeindustrien og hos dyrefoderproducenter.

Stor aktivitet i udlandet
En stor del af omsætningen sker også i udlandet, hvor danske virksomheder og multinationale koncerner er blandt kunderne. I 2015 var eksportandelen på 50 procent, og selvom det er et fald på 20 procent i forhold til 2014, er det ikke fordi, at den udenlandske efterspørgsel er faldet.

Forskydningen er tværtimod sket på grund af en stigende dansk efterspørgsel.

Travlheden har virksomheden taget med ind i 2016.

- 2016 er startet fuldstændig lige så travlt som 2015, og vi er gået ind i året med en stor ordrebeholdning på samme niveau, fortæller direktøren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079