23948sdkhjf

SOS satser stort på vindservice

Texas-kontor skal åbne døren til nye markeder.
Safe Ocean Service i Hirtshals er trådt ind på vindmarkedet, hvor især vindmarkedet på land er attraktivt. Derfor har leverandøren åbnet et kontor i Houston, Texas, i USA. Virksomheden ser en mulighed i, at der kun er få spillere på markedet inden for service i netop denne branche, hvilket gør den yderst attraktiv.

Især med alle de vindmøller, der bliver sat op nu.

- Der er de samme sikkerhedskrav i vind som ved olie og gas, og vi kan derfor nemt konvertere om fra olie og gas, og derfor har vi nemt ved at konvertere vores folk om, siger Chris Durhuus, administrerende direktør og medejer hos Safe Ocean Service, og han tilføjer, at der også er en tendens til kortere serviceaftaler mellem producenter og vindmølle-ejere, hvilket også åbner potentialet.

Satsningen kan udvikle sig fra ingenting til kæmpestort.

- Vi har bestemt os for at gå all in på vind og satser derfor store midler, ressourcer og nyt personale, som vi vil ansætte her på matriklen. Som det ser ud nu, så tror jeg, at olien kan fylde 30 procent om tre-fem år, mens vinden udgør resten.


Stor kursus-afdeling er i vækst

Safe Ocean Service har stiftet en kursusafdeling til offshore- og vindindustrien

Sidste år var 110 kursister igennem, Nordic Offshore Training Academy - i dagligt tale NOTA. Her tilbyder virksomheden et stort udbud af forskellige kurser, der er godkendt af NOG, Norsk Olie og Gas.

- Vi stiftede NOTA, fordi det meste af vores forretning ligger i Norge, og vi har folk deroppe. I Norge koster kurserne en formue. Vi tilbyder også kurserne til konkurrenter, fordi vi mener, at jo flere, der kan noget i nærområdet indenfor offshore, jo større sandsynlig er der også for at kunne trække flere opgaver til, fordi kunderne kan se, at der er masser kompetencer i lokalområdet, fortæller Chris Durhuus.

Kurserne spænder bredt fra boltespænding, ventiler og fittings til højderedning og kurser i løfteteknik.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078