23948sdkhjf

K.P. Komponenter overvejer amerikansk satsning

Efter endnu et år med kraftig vækst overvejer den jyske underleverandør at etablere en ny fabrik i USA.
2007 blev et godt år for K.P. Komponenter, og for at sikre den fremtidige vækst går man nu og pusler med tanken om at bygge en ny fabrik i udlandet. Mens mange af konkurrenterne vender opmærksomheden mod Kina har Spjald-virksomheden en helt anden satsning i tankerne. Det skriver Erhvervsbladet.

- Jeg er da godt klar over, at det nu er mest ”hype” over Kina, men jeg føler ikke, vi har ressourcerne til at etablere os på nuværende tidspunkt i et så fremmed kontinent. USA er til gengæld ved at blive et attraktivt land. Selv om man naturligvis ikke kan kalde det et lavtlønsland, ligger lønningerne noget under de danske, og i forvejen har vi en pæn kundeportefølje i landet som udgangspunkt. Hertil kommer, at vi med en etablering i USA bliver mere dollaruafhængig, siger administrerende direktør Martin Krogh Pedersen til Erhvervsbladet.

Han regner med, at virksomheden også vil vokse i 2008, selv om der bliver tale om en vis udfladning hen over året. Dermed fortsætter man de flotte resultater, som man nåede i 2007. Her var der fremgang inden for alle virksomhedens forretningsområder, men specielt vindmølle- og hydraulikleverancerne voksede kraftigt. I alt blev det til en bruttofortjeneste på 113,7 mio. kr. mod 81,5 mio. kr. i 2006. Overskuddet blev næsten fordoblet fra 17,7 mio. kr. til 30,6 mio. kr.

Kilde: Erhvervsbladet - http://www.erhvervsbladet.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079