23948sdkhjf

SBS vil lukke problembarn

Ledelsen hos bremse-producenten tror ikke længere på, at datterselskabet Notox kan bliver en god forretning.
Notox har kostet Scandinavian Brake Systems millioner over de seneste år, og senest blev det i 2015 til et EBITDA på -9 mio. kr. som følge af meget svingende omsætning og lave markedspriser. Det oplyser SBS i en fondsbørsmeddelelse.

I 2016 er der ligeledes udsigt til et aktivitetsniveau, der er lavere end forventet, og derfor har ledelsen hos SBS fået udarbejdet en ekstern rapport med det formål at vurdere fremtiden for datterselskabet, og den rapport anbefaler en lukning.

- Bestyrelsen og ledelsen i SBS-koncernen anser det derfor ikke længere som realistisk, at Notox kan bringes på et profitabelt indtjeningsniveau, uden at der tages yderligere risici og investeres betydelige midler og ressourcer i Notox, skriver SBS.

Ledelsen af SBS-koncernen vil derfor nu indlede et forløb med medarbejderne omkring en lukning af Notox og i stedet koncentrere sig om Automotive- og Friction-divisionerne.

Samtidig koster nedlukningen en nedskrivning i 2015 på 145-165 mio. kr., som relaterer sig til Notox’ produktionsanlæg, produktionsbygninger og et udskudt skatteaktiv.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078