23948sdkhjf

Vindmølle-netværk øjner erhvervseventyr i England

Flere virksomheder fra erhvervsnetværket Djurs Wind Power er nu på vej til at åbne afdelinger i England. De vil være med til at rejse verdens største havmøllepark ud for den engelske kyst.
- Det her er begyndelsen på er erhvervseventyr, siger Bo Allermann, formand for Djurs Wind Power.

To Djurslands-virksomheder, Apro Wind og Øer A/S, har allerede åbnet afdelinger i havnebyen Hull i Nordengland, og foreløbig er yderligere to af netværkets virksomheder, Scanel International og Davai, på vej til at gøre det samme.

- En afdeling i Hull vil samtidig være et springbræt for Davai ind på hele det enorme, engelske marked for offshore vindindustri. Og den øgede omsætning, det giver os, vil derudover skabe nye arbejdspladser på Djursland, fordi vi vil bruge underleverandører her fra området, siger Kim Brüld Olesen, direktør i Davai i Grenaa, der blandt andet vedligeholder vindmøller.

Flere virksomheder følger efter
Men de fire virksomheder er kun begyndelsen. "En hel række" af erhvervsnetværkets 31 medlemmer vil følge efter og åbne afdelinger i England, vurderer netværkets formand:

- England er den mulighed, vi har ledt efter, siden vi blev færdige med arbejdet på havmølleparkerne ved Anholt og Rømø, siger Bo Allermann, der samtidig er direktør i Aalsrode Tømrerfirma.

Og direktøren for Det britiske handelskammer i Danmark, er sikker på, at det vil lykkes for "rigtigt mange" af virksomhederne i Djurs Wind Power at få succes i England:

- De har fået eftertragtede erfaringer og kompetencer fra opførelsen af blandt andet Anholt Havmøllepark, og derudover formår de at høste stærke synergigevinster i deres netværk. Det gør dem uhyre konkurrencedygtige, siger Mariano A. Davies.

Den 18.-20. april rejser virksomhederne i Djurs Wind Power til Hull, der bliver Englands nye vækstområde for offshore-vindindustrien, for at undersøge forretningsmulighederne på nærmeste hold. Og allerede den 16. marts holder netværket optaktsmøde i Grenaa med deltagelse af Det britiske handelskammer i Danmark og Dong Energy.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096