23948sdkhjf

HSM Industri mærker offshore-nedgang

Den østjyske leverandør af stål- og rørtekniske anlæg fastholder dog millionoverskud i 2014/2015.
HSM Industri endte i 2014/2015 med en samlet bruttofortjeneste på 101,9 mio. kr., og det betød en tilbagegang på 11 procent sammenlignet med året før. Samtidig faldt overskuddet før skat med 4,7 mio. kr. til 4,2 mio. kr.

Tilbagegangen skyldes krisen i offshore-industrien, hvor Grenaa-virksomheden traditionelt har haft en del leverancer, blandt andet i form af rør-handling på boreplatforme.

- Der er ingen hemmelighed, at olien er blevet billig, og det gør, at det marked er gået alvorligt tilbage, siger ejer og direktør Esben Møller.

- Der er til gengæld rigtig godt gang i de andre forretningsområder, og vi har for et par måneder siden fået et par gode ordrer på udstyr til Vestas, tilføjer han.

HSM Industri beskæftigede i gennemsnit 209 medarbejdere i 2014/2015, og det var 16 færre end året før.

- Vi gik lidt ned mandskabsmæssigt i en periode, men er ved at have hentet det igen, konstaterer Esben Møller.

Han betegner resultatet som tilfredsstillende situationen i offshore-branchen taget i betragtning, og er også forholdsvis optimistisk med hensyn til indeværende regnskabsår.

- Bare jeg kan have sorte tal, så er jeg godt tilfreds. Hvis jeg kan score det samme som sidste år, så er jeg godt tilfreds, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078