23948sdkhjf

Rekordår hos Hydra-Grene

Opkøbet af Specma kommer til at tredoble virksomheden i 2016.
Hydra-Grene øgede omsætningen med knap 7 procent fra 566 mio. kr. i 2014 til 603 mio. kr. i 2015, og dermed endte man på den højeste omsætning nogensinde.

Ifølge virksomhedens regnskab var det især afsætningen til vindmølleindustrien, der har været på et højere niveau, men også den i øvrige industri har man haft en mindre stigning.

Årets resultat af primær drift (EBIT) blev forøget med 18 mio. kr. til 78,1 mio. kr., og overskuddet før skat steg med 16,7 mio. kr. til 78,0 mio. kr.

Ved indgangen til 2016 overtog Hydra-Grene den svenske konkurrent Specma og sammen kommer de to selskaber til at danne Nordens største hydraulik-leverandør. Det kommer til at sætte sit præg på 2016.

Her forventer de to virksomheder en samlet omsætning på 1,7 mia. kr., mens årets resultat af primær drift forventes at blive på 90-110 mio. kr. efter fradrag af cirka 25 mio. kr. som følge af købesumsfordeling.

- Til vindmølleindustrien generelt forventer Hydra-Grene i 2016 at realisere en god afsætning på nogenlunde
samme niveau som i 2015. Til den øvrige industri i Danmark forventes der som udgangspunkt ligeledes en stabil afsætning, men til enkelte segmenter vil afsætningen dog være noget under pres. Den aktuelle krise i offshore-branchen, som følge af de lave oliepriser, vil også have en negativ indflydelse på afsætningen til dette segment, skriver Hydra-Grene i sit årsregnskab.

- Specma forventer som udgangspunkt en stabil afsætning på de fleste områder, men har dog flere konjunkturfølsomme segmenter, hvor afsætningen er under hårdt pres, eksempelvis aktiviteter inden for marine og minedrift. Den samlede virksomhed har derfor afdæmpede forventninger til indtjeningen i 2016, lyder det videre.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08